«Χenia»: η ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα στο 67ο Φεστιβάλ Καννών

Ανάμεσα στις πολλές ταινίες που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ ξεχωρίζει η ελληνική ταινία, με τον τίτλο «Xenia» όπου απέσπασε ένα ζεστό χειροκρότημα.

Πρόκειται για την ιστορία δύο εφήβων, του Ντάνυ και του αδερφού του Οδυσσέα, 16 και 18 ετών, αντίστοιχα. Τα δύο αδέρφια, μετά τον θάνατο της Αλβανής μητέρας τους, ξεκινούν ένα ταξίδι από την Κρήτη έως τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να βρουν τον Έλληνα πατέρα τους, που τους εγκατέλειψε όταν ήταν

ακόμη παιδιά. Ξένοι στην ίδια τους τη χώρα, είναι αποφασισμένοι να τον πείσουν να τους αναγνωρίσει, προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.

Παράλληλα οι δύο νεαροί προσπαθούν να συμμετάσχουν σε ένα τηλεοπτικό talent show το οποίο πιστεύουν ότι θα τους εξασφαλίσει μία καλύτερη ζωή. Στη διαδρομή θα έρθουν αντιμέτωποι με όσα τους ενώνουν: την αγριότητα της εφηβείας, ένα όνειρο που πρέπει πάση θυσία να γίνει πραγματικότητα και μια Ελλάδα που αρνείται να τους ακολουθήσει.

Μια ταινία που αναμένουμε με αγωνία. ταινία βγαίνει στις γαλλικές αίθουσες στις 18 Ιουνίου. Μέχρι στιγμή πάντως ακούγονται θετικές κριτικές κυρίως για τους δύο πρωτοεμφανιζόμενους πρωταγωνιστές, Κώστας Νικούλι και Νίκος Γκέλια, που ανταποκρίνονται εξαιρετικά στις πολύ μεγάλες προκλήσεις και δυσκολίες των ρόλων τους. Η ταινία θα βγει στις γαλλικές αίθουσες στις 18 Ιουνίου.

Οι συντελεστές της ταινίας:

Σκηνοθεσία: Πάνος Χ. Κούτρας
Σενάριο:Πάνος Χ. Κούτρας, Παναγιώτης Ευαγγελίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Hélène Louvart, Σίμος Σαρκετζής
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Πηνελόπη Βαλτή
Κοστούμια: Βασίλης Μπαρμπαρίγος
Ήχος: Fabrice Osinski Μοντάζ: Γιώργος Λαμπρινός Μουσική Delaney Blue
Πρωταγωνιστούν: Κώστας Νικούλι, Νίκος Γκέλια, Ρομάνα Λόμπατς, Άγγελος Παπαδημητρίου, Γιάννης Στάνκογλου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα