Μπορείτε να ανεχτείτε τα πάντα;

Υπάρχουν περιπτώσεις που δέχεστε μια συμπεριφορά του παιδιού σας ή του συντρόφου σας και υπάρχουν άλλες περιπτώσεις όπου η ίδια συμπεριφορά σας εξοργίζει. Τι συμβαίνει τότε; Τι έχει αλλάξει;

Η αλήθεια είναι πως τα όρια αποδοχή ενός ατόμου, μπορούν να επηρεαστούν από τρεις παράγοντες.

Ο εαυτός: Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του πιστεύω, απόψεις, αρχές, κώδικα αξιών. Σύμφωνα λοιπόν μ΄αυτά, για κάποιους ανθρώπους μερικές συμπεριφορές είναι αποδεκτές και μερικές όχι. Ακόμα, η συναισθηματική διάθεση του ατόμου δεν είναι πάντα η ίδια. Μπορεί η εκδήλωση μιας μη αποδεκτής συμπεριφοράς να

συμπέσει τη στιγμή που είστε εκνευρισμένος. Αν η ιδία συμπεριφορά είχε εκδηλωθεί όταν ήσασταν χαρούμενος ή χαλαρός, μπορεί να μην είχατε την ίδια αντίδραση.

Το περιβάλλον: Ο χώρος που εκδηλώνεται μια συμπεριφορά παίζει μεγάλο ρόλο. Καθώς, μπορεί η ίδια συμπεριφορά να είναι αποδεκτή από το παιδί σας στο σπίτι ενώ στο σπίτι της γιαγιάς να μην είναι.

Ο άλλος: Δεν γίνεται να συμπαθεί και να ταιριάζει κάποιος με όλους τους ανθρώπους. Έτσι, μια κουβέντα ή ένας αστείος χαρακτηρισμός από ένα φίλο να είναι αποδεκτός, αλλά από ένα άγνωστο όχι.

Οι παράγοντες αυτοί λοιπόν επηρεάζουν τη συμπεριφορά του ατόμου. Σκεφτείτε πως η συμπεριφορά είναι σαν ένα μεγάλο παράθυρο. Μοιράστε το παράθυρο αυτό με μια νοητή γραμμή, σε δυο κομμάτια, αποδεκτές συμπεριφορές και μη. Η γραμμή που τις ξεχωρίζει είναι το όριο αποδοχής. Εσείς καθορίζετε πως θα κινείται. Πόσο ανεκτικός θα είστε ή όχι.

The post Μπορείτε να ανεχτείτε τα πάντα; appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα