Αύγουστος

Η μεγαλύτερη γιορτή βρίσκεται στην μέση του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού.

Εκατοντάδες εκκλησίες και εξωκλήσια διάσπαρτα στη χώρα ζωντανεύουν καθώς αναδεικνύονται σε χώρους λατρείας, προσκυνήματος γιορτής και πανηγυριού. Η λαϊκή, σοφή «αρχιτεκτονική» έχει κάνει τους απέριττους χώρους τους να αποπνέουν ηρεμία, γαλήνη και ασφάλεια. Ότι χρειάζεται κανείς στις μέρες. Θα μπορούσαμε να πούμε πως φαντάζουν με καταφύγιο. Ειδικά, κάποια ξωκλήσια τα όποια κρέμονται κυριολεκτικά σε βράχια πάνω από το Αιγαίο,

σου δίνουν την ευκαιρία να ηρεμήσεις και να βιώσεις την εσωτερική γαλήνη κοιτώντας το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Τίποτα δεν μπορεί να πειράξει και να σε βλάψει. Είσαι ασφαλής. Αναζητήστε ένα τέτοιο εκκλησάκι, και περάστε λίγο χρόνο εκεί. Χωρίς να έχετε κοντά σας τίποτα που να προδώσει τη θέση σας, πάρτε όσο χρόνο χρειαστεί προκειμένου να νιώσετε μια εσωτερική δύναμη να σας πλημμυρίζει.

Όσοι δεν έχετε την ευκαιρία αυτή, να θυμάστε το εξής:

Όλοι μας έχουμε τη δύναμη να ζούμε μια λαμπερή ζωή ακόμα και στο πιο ζοφερό σκηνικό, αφού η »τέχνη της ζωής» συνίσταται στο να αποφασίσουμε πώς θέλουμε να είναι ο κόσμος μας. Αν εκτιμούμε την ομορφιά των πραγμάτων και καλλιεργούμε «καλλιτεχνική» και ξένοιαστη στάση στον τρόπο ζωής, θα επιτύχουμε ένα savoir vivre που θα μεταδοθεί στους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας.

Σε κάθε περίπτωση, Χρόνια πολλά σ” όλους!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

The post Αύγουστος appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα