Από το street style στο street art

16:20 1/5/2015 - Πηγή: Jenny.gr

Όλα ξεκίνησαν όταν ο καλλιτέχνης Julien de Casabianca επισκέφθηκε τον περασμένο χρόνο το Λούβρο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής του παρατήρησε έναν πίνακα του Ingres (τη mademoiselle Riviere) και τον κέντρισε αμέσως. Ένιωσε πως ο αριστουργηματικός πίνακας ήταν απομονωμένος, σχεδόν φυλακισμένος και αισθάνθηκε την ανάγκη να τον «ελευθερώσει». Έτσι γεννήθηκε ένα παγκόσμιο σχέσδιο απελευθέρωσης των όχι τόσο δημοφιλών έργων τέχνης, το Outings Project.

Η ιδέα είναι η εξής: ο κάθε επισκέπτης που νιώθει την ίδια ανάγκη, φωτογραφίζει

με το κινητό του το έργο τέχνης που θέλει να απελευθερώσει και το τυπώνει σε αξιοσέβαστη διάσταση. Στην συνέχεια το τοποθετεί σε δημόσιο χώρο. Το project πήρε παγκόσμια αυθόρμητη διάσταση και συνάντησε πολλούς και πιστούς ακολούθους σε 18 χώρες μέχρι στιγμής, όπως Λονδίνο, Βαρκελώνη, Σικάγο, Ρώμη και πολλές ακόμα.

Δηλώνει για την ανωνυμία των έργων και την απομάκρυνση τους από το αρχικό τους πλαίσιο «Δεν θέλουμε να σας πούμε κάτι που δεν ξέρετε και δεν θέλουμε οι άνθρωποι να νιώθουν αδαείς. Πρέπει απλά να νιώσεις πως το έργο είναι αρχαίο και μεταφερμένο, να σε αγγίζει το συναίσθημα, η αισθητική, η τέχνη του».

1 ΑΠΟ 16 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: Outings Project

Keywords
Τυχαία Θέματα