Άντρες vs κρυολόγηματος

Οι άντρες κρυολογούν συχνότερα από τις γυναίκες λόγω εργασιακού στρες.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Ατζού στη Ν.Κορέα, όταν οι άντρες βρεθούν υπό τις ίδιες συνθήκες εργασιακής πίεσης και στρες με τις γυναίκες τότε είναι πιο ευάλωτοι στο να αρρωστήσουν.Γιατί συμβαίνει αυτό; Η έρευνα έδειξε πως οι άντρες βιώνουν πιο έντονα το στρες σε συνθήκες εργασιακής πίεσης με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το ανοσοποιητικό τους σύστημα και να κρυολογούν. Ένα ακόμα συμπέρασμα

που προέκυψε από την έρευνα, είναι πως οι άντρες έχουν την τάση να μεγαλοποιούν τα συμπτώματα του κρυολογήματος κάτι που δεν κάνουν οι γυναίκες. Συνεπώς, οι άντρες είναι πιο ευάλωτοι στο κρυολόγημα ή απλά υπερβάλλουν; Άλλωστε, η σύνδεση του στρες με την πτώση του ανοσοποιητικού δεν σχετίζεται με το φύλο, ενώ άλλες έρευνες έρχονται να επιβεβαιώσουν πως δεν υφίστανται σημαντική διαφορά στην επίδραση του εργασιακού στρες ανάμεσα στα δύο φύλα.

Γιατί οι άντρες γκρινιάζουν περισσότερο όταν κρυολογούν;
Οι άντρες όταν βιώνουν στρες συνήθως προτιμούν να ξεσπάσουν ή να απομονωθούν και να επανέλθουν όταν είναι πάλι έτοιμοι. Ένα απλό κρυολόγημα εκλαμβάνεται από τους άντρες ως απώλεια ελέγχου του εαυτό τους. Για αυτό το λόγο παραπονιούνται περισσότερο ή δυσκολεύονται να επισκεφτούν το γιατρό τους. Ωστόσο, το στρες δεν διαχωρίζεται εύκολα και πολλές φορές τα άτομα το βιώνουν ως μια γενικότερη πίεση. Το στρες μπορεί να γίνει αντιληπτό όταν το άτομο αντιληφθεί την πηγή που το προκαλεί. Όταν κάποιος αρχίσει να βιώνει δυσάρεστα συναισθήματα κάθε φορά που πλησιάζει στον εργασιακό του χώρο και αντίθετα νιώθει ανακούφιση κάθε φορά που απομακρύνεται τότε πρέπει να καταλάβει πως υπάρχει πρόβλημα.
Μερικές τεχνικές χαλάρωσης είναι οι εξής:

Διαφραγματική αναπνοή που βοηθάει στην αποφόρτιση και στη χαλάρωση.Θα πρέπει κάποιος να μην πηγαίνει τα προβλήματα της δουλείας τους στο σπίτι ή και το αντίστροφο. Δεν είναι εύκολο. Ωστόσο, φεύγοντας από την δουλειά ή από την πηγή που του προκαλεί το άγχος μπορεί να δώσει λίγο χρόνο πριν πάει στο σπίτι του ώστε να αποφορτιστεί από τα αρνητικά συναισθήματα.Αν δεν μπορεί ένα άτομο να το διαχειριστεί καλό θα ήταν να ζητήσει την βοήθεια ενός ειδικό. Το χρόνιο συσσωρευμένο στρες καταλήγει να εκδηλώνεται ως αγχώδης διαταραχή, ενώ μακροπρόθεσμα έχει σημαντικές συνέπειες τόσο στο καρδιαγγειακό όσο και στο ανοσοποιητικό σύστημα.

The post Άντρες vs κρυολόγηματος appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα