Αγαπάτε τα παιδιά ή μόνο ένα είδος παιδιών

Υπάρχουν γονείς που δηλώνουν πως αγαπούν τα παιδιά τους, με τη συμπεριφορά τους όμως δείχνουν καθαρά ότι συμπαθούν μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες παιδιών.

Για παράδειγμα, οι μπαμπάδες που αγαπούν και εκτιμούν τους αθλητές συχνά απορρίπτουν τραγικά ένα γιο που τα ενδιαφέροντά του και τα ταλέντα του δεν είναι αθλητικά. Οι μητέρες που εκτιμούν τη φυσική ομορφιά ενδέχεται να απορρίψουν μια κόρη που δεν ικανοποιεί το πολιτιστικό στερεότυπο της γυναικείας ομορφιάς. Οι γονείς που έχουν επενδύσει στη μουσική, συχνά δείχνουν σ” ένα μη μουσικόφιλο παιδί πόσο βαθιά απογοητευμένοι είναι μαζί του.

Οι γονείς που εκτιμούν τις ακαδημαϊκές και σχολικές ικανότητες μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη συναισθηματική ζημιά σ” ένα παιδί που δεν έχει αυτόν τον ειδικό τύπο ευφυΐας.

Κι όμως, ασυναίσθητα ή μη, είναι άδικο αυτό για το παιδί σας. Θα πρέπει οι γονείς να συνειδητοποιήσουν πως λιγότερες συμπεριφορές θα είναι μη αποδεκτές στους, αν καταλάβουν ότι υπάρχει μια ατελείωτη ποικιλία παιδιών που έρχονται σ” αυτό το κόσμο και μαι ατελείωτη ποικιλία τρόπων ζωής που μπορούν να ακολουθήσουν. Η ομορφιά της φύσης και το θαύμα της ζωής είναι αυτή η τεράστια ποικιλία στις διάφορες μορφές της.

To βασικό νόημα, δεν είναι να επιδιώκετε να γίνει κάτι συγκεκριμένο το παιδί σας, αλλά να εξελιχθεί σε αυτό που θέλει το ίδιο. Με μια τέτοια στάση αναπόφευκτα οι γονείς θα δουν τον εαυτό τους να νιώθει όλο και περισσότερο αποδεκτικός με κάθε παιδί και να αισθάνεται χαρά και συγκίνηση βλέποντας το κάθε παιδί να γίνεται αυτό που το ίδιο θέλει.

Δείξτε τους εμπιστοσύνη και δώστε τους το χρόνο που χρειάζονται για να εξελιχθούν σ” αυτό που ονειρεύονται.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

The post Αγαπάτε τα παιδιά ή μόνο ένα είδος παιδιών appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα