Tα πολιτιστικά δρώμενα που ξεχωρίσαμε

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος και η ΟΚΤΑΝΑ γιορτάζουν τα 25 χρόνια τους, ο Αλέκος Συσσοβίτης συναντιέται με τη Ρούλα Πατεράκη στο Faust και η Μαίρη Συνατσάκη εντάσσεται στην ομάδα της bijou de kant.

1 ΑΠΟ 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > H καινούργια φιλενάδα

Μετά το θάνατο της καλύτερής της φίλης, η Κλαιρ πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη, ώσπου μια καινούργια φιλενάδα, που κρατά ένα εντελώς ασυνήθιστο μυστικό, μπαίνει στη ζωή της.

Η νέα

αυτή σχέση την οδηγεί σε πολλές αναπάντεχες ανακαλύψεις που ενώ αρχικά την σοκάρουν, ταυτόχρονα της ανοίγουν νέους ορίζοντες και τελικά την οδηγούν στο να ξαναβρεί το κέφι της για ζωή μέσα από μια νέα μεταμορφωμένη προσωπικότητα.

H νέα ταινία του Φρανσουά Οζόν με τους με τους: Ρομαίν Ντυρίς, Αναΐς Ντεμουστιέ, Ραφαέλ Περσονάζ (Filmtrade)

Δείτε περισσότερα Galleries Τα Κορίτσια

Μια αφοπλιστική και θαρραλέα ιστορία ενηλικίωσης, «Τα Κορίτσια» είναι η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της Σελίν Σιαμά.

Μετά τα «Νούφαρα» και το «Αγοροκόριτσο», η Γαλλίδα σκηνοθέτιδα και σεναριογράφος δίνει σάρκα και οστά σε μια σειρά από άγουρους χαρακτήρες σε αναζήτηση ταυτότητας, τοποθετώντας αυτή τη φορά την ιστορία στα εργατικά προάστια του Παρισιού.

Στο προσκήνιο βρίσκεται μια παρέα κοριτσιών με ανήσυχο πνεύμα, που αντιστέκονται στις κοινωνικές συμβάσεις, αναζητούν τον έρωτα και το νόημα της φιλίας, φλερτάρουν με την παρανομία και χορεύουν υπό τους ήχους της Rihanna. (Weird Wave)

Δείτε περισσότερα Galleries

Βασισμένο στην ταινία, «From Dusk Till Dawn: The Series» πρόκειται για ένα υπερφυσικό θρίλερ γύρω από τον ληστή τραπεζών, Seth Gecko (Cotrona) και τον επιθετικό αδερφό του, Richard, οι οποίοι αναζητούνται για ληστεία με δεκάδες νεκρούς. Στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν, οι δυο κακοποιοί παίρνουν ομήρους έναν τέως υπουργό και την οικογένεια του . Η κατάσταση όμως ξεφεύγει από τον έλεγχο όταν σταματούν σε ένα κλαμπ που κατοικείται από βαμπίρ και πρέπει να παλέψουν για τη ζωή τους …μέχρι την αυγή.

Κάθε Παρασκευή στις 00.00 από 17/04, ΟΤΕ CINEMA 1HD στον ΟΤΕ TV.

Δείτε περισσότερα Galleries Child 44

Οι Τομ Χάρντι, Νούμι Ραπάς, Γκάρι Όλντμαν και Βενσάν Κασέλ συναντιούνται σε μια καθηλωτική αστυνομική ιστορία για έναν εφιαλτικό κόσμο. Την παραγωγή υπογράφει ο Ρίντλεϊ Σκοτ.

Βασισμένο στο ομώνυμο best-seller του Τομ Ρομπ Σμιθ, το «Child 44» είναι ένα πολιτικά φορτισμένο αστυνομικό θρίλερ στη Σοβιετική Ρωσία του 1953. Η ταινία καταγράφει την κρίση συνείδησης του μυστικού πράκτορα Λέο Ντεμίντοφ (Τομ Χάρντι), όταν χάνει την κοινωνική του θέση, την εξουσία και το σπίτι του, αρνούμενος να αποκηρύξει την ίδια του τη γυναίκα, Ραΐσα (Νούμι Ραπάς) για την υποτιθέμενη συμμετοχή της σε συνομωσία εναντίον της πατρίδας τους. Εξόριστοι από τη Μόσχα σε ένα θλιβερό επαρχιακό φυλάκιο, ο Λέο και η Ραΐσα συνεργάζονται με τον τοπικό Αρχηγό της Αστυνομίας, Μιχαήλ Νέστεροφ (Γκάρι Όλντμαν) για να εντοπίσουν έναν κατά συρροή δολοφόνο που κυνηγά νεαρά αγόρια.

Σκηνοθετεί ο Σουηδός Ντάνιελ Εσπινόζα. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Πράγα και τη μικρή πόλη Κράλουβ Ντβουρ, όπου εδώ και 163 χρόνια κατοικείται από τους εργάτες του χαλυβουργείου της περιοχής. (Odeon)

Δείτε περισσότερα Galleries Αχ!

Μετά την επιτυχία των παραστάσεων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η bijoux de kant, με την προσφάτως βραβευθείσα Λένα Δροσάκη με την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, παρουσιάζει σε νέα εκδοχή το τρυφερό και σκοτεινό «Αχ!» της Γλυκερίας Μπασδέκη: 17, 18, 19 Απριλίου-Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, 23, 24, 25 Απριλίου–Πάτρα, 30 Απριλίου & 1, 2,3 Μαΐου Θεσσαλονίκη, 9, 10 Μαΐου-ELAIώNAS FESTIVAL | Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος.

Σκηνοθετεί ο Γιάννης Σκουρλέτης.

Παίζουν ακόμη: Δημήτρης Μοθωναίος, Κατερίνα Μισιχρόνη, Μαίρη Συνατσάκη.

Δείτε περισσότερα Galleries Ντυμένοι-Γυμνοί

DRESSED – UNDRESSED

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος και το χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ γιορτάζουν τα 25 χρόνια τους με την παράσταση Ντυμένοι-γυμνοί.

Πρωταγωνιστές δυο άντρες χωρίς ταυτότητα, ντυμένοι με ρούχα της σύγχρονης καθημερινότητας. Στην εξέλιξη της δράσης θα τα απεκδυθούν, ηθελημένα ή αθέλητα, για να παραμείνουν δυο σώματα γυμνά μέσα σ” ένα χώρο καθορισμένο, από τον οποίο είναι αδύνατο να ξεφύγουν.

Ερμηνεύουν: Γιάννης Νικολαίδης και Τάσος Καραχάλιος.

20,21 & 27,28 Απριλίου, Θέατρο Σημείο – Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα Τηλ.: 210 9229579

Δείτε περισσότερα Galleries Ο Θάνατος &ο Αγρότης

Στις 17 Απριλίου 2015 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε θεατρική διασκευή το έργο του Johannes von Tepl “O Θάνατος και ο Αγρότης” που γράφτηκε το 1400 μ.Χ..

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο προαναγεννησιακό κείμενο, που πραγματεύεται τη βαθιά αντιπαλότητα ανθρώπου και θανάτου με λυρισμό, ακρίβεια και χιούμορ.

Η Ρούλα Πατεράκη υπογράφει τη σκηνοθεσία και κρατά τον ρόλο του Θανάτου. Στον ρόλο του Αγρότη ο Αλέκος Συσσοβίτης.

Θέατρο Faust Καλαμιώτου 11, Μοναστηράκι T. 2103234095.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: agenda, Faust, ατζέντα, θέατρο, Κωνσταντίνος Ρήγος, σινεμά, χορός

Keywords
Τυχαία Θέματα