Style talks: Ο Ηλίας & ο Χάρης βουτούν στον πολύχρωμο κόσμο της Apollonia Bee

fashion editors Ηλίας Μιχαλόλιας και Χάρης Γκοτζαμανίδης, ανακαλύπτουν τα style habits της make up artist Apollonia Bee.

Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το make up;

Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω σχεδιάστρια μόδας. Με είχε επηρεάσει σε αυτό η θεία μου Ολυμπία Εξάρχου,

που είχε το περιοδικό ΜΟΔΑ. Στη Μύκονο όμως, στα 70s γνώρισα τον «Πυγμαλίωνά» μου, τον Άγγλο σχεδιαστή μόδας Antony Price. Εκείνη την εποχή ήταν image maker του Brian Ferry των Roxy Music, των Duran Duran. Με συμβούλεψε να ασχοληθώ με το μακιγιάζ. Σπούδασα επαγγελματικό make up στο Los Angeles και πήγα στο Λονδίνο όπου άρχισα να δουλεύω με τον Antony.

Με ποιον τρόπο ενημερώνεσαι για τα καινούρια πράγματα;

Μέσω του Internet και των περιοδικών. Αλλά οι εμπνεύσεις μου έχουν μια λογική συνέχεια, αφού δεν έχω σταματήσει ποτέ να εργάζομαι και να δημιουργώ. Αντιλαμβάνομαι τις τάσεις, βλέπω μακιγιάζ που κάνω σήμερα να γίνονται trends τα επόμενα χρόνια.

Πώς διατηρείται το ενδιαφέρον σου;

Με συγκινεί πολύ η ομορφιά. Θέλω να κάνω τις γυναίκες ακόμα πιο ωραίες.

Τι χρειάζεται να διαθέτει κάποιος που ασκεί αυτό το επάγγελμα;

Εκτός από το ταλέντο, θέλει πολύ εξάσκηση. Να βλέπουν καινούργια πράγματα και να μην τρομάζουν, να δοκιμάζουν καινούργιες ιδέες. Μακιγιάζ είναι, το σβήνεις και το ξανακάνεις.

Ποιο μακιγιάζ σου αρέσει να βλέπεις στο δρόμο;

Μου αρέσει το φωτεινό σχεδόν διάφανο make up, με μάσκαρα, έντονες βλεφαρίδες, χωρίς πολύ βάση, απαλά χείλια τις πρωινές ώρες και πιο έντονα από κόκκινο έως βυσσινί τις βραδινές.

Το μακιγιάζ έχει ηλικία για σένα;

Μια μικρή κοπέλα μπορεί να βαφτεί περισσότερο από μια μεγάλη. Όταν είσαι μικρή μπορείς να πειραματιστείς, να γίνεις funky, punk, να βάλεις έντονες σκιές… Όσο μεγαλώνεις τόσο πιο διάφανο και απαρατήρητο πρέπει να είναι το make up. Αυτό όμως θέλει τέχνη, δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται.

Εάν μια γυναίκα θα έπρεπε να είχε μόνο ένα προϊόν, ποιο θα ήταν αυτό;

Μια πολύ καλή φίνα πούδρα. Εγώ χρησιμοποιώ της Guerlain.

Ποιo είναι αυτό που θεωρείς απαραίτητο για την περιποίηση του δέρματος;

Προσπαθώ να χρησιμοποιώ λιγότερο νερό βρύσης. Αντίθετα λατρεύω το ιαματικό νερό σε σπρέι. Κρέμα ημέρας το πρωί, πολύ καλό ντεμακιγιάζ πάντα και κρέμα νύχτας.

Μπορεί κάθε γυναίκα να βαφτεί σωστά;

Χρειάζονται λίγα και απλά μαθήματα. Πολλές γυναίκες έχουν γεμάτα νεσεσέρ με προϊόντα, τα οποία δεν γνωρίζουν να τα χρησιμοποιούν.

Τι δεν σου αρέσει στον τρόπο που βάφονται οι γυναίκες;

Χρησιμοποιούν λάθος το κονσίλερ και δεν φροντίζουν το μακιγιάζ τους στη διάρκεια του. Πρέπει πάντα να έχουν μπατονέτες μαζί τους γιατί τα μάτια τρέχουν και αυτό δείχνει πολύ άτσαλο και βρόμικο.

Περιέγραψέ μας τι θα πρέπει να περιέχει ένα vanity case;

Μια πολύ καλή βάση, με αγαπημένη μου το Maestro του Giorgio Armani, ανοιχτό χρώμα το χειμώνα, σκούρο το καλοκαίρι. Blush, σε γήινα χρώματα για το καλοκαίρι και από ροζ έως κόκκινο για το χειμώνα. Mascara, μολύβι για τα χείλη ανάλογο του κραγιόν, μολύβι για τα μάτια, διάφανη πούδρα, lipstick. Φυσικά οι ηλικίες που έχουν φωτεινό, αψεγάδιαστο δέρμα, με μια ενυδατική και μια BB cream είναι μια χαρά.

Μοιράσου μαζί μας ένα τρικ στον τρόπο που βάζει κανείς eye liner.

Πρέπει πάντα με τα δάχτυλά σου να τραβάς το βλέφαρο, να το κρατάς τραβηγμένο και να βάζεις το eye liner κατά μήκος.

Με ποιο τρόπο ένα δέρμα μπορεί να παραμένει λαμπερό;

Το δέρμα μας εξαρτάται πολύ από την διατροφή μας. Η καλύτερη είναι η ωμοφαγία. Κάτι πιο πρακτικό για όλους όμως, είναι το πολύ νερό. Πάνω από δύο λίτρα την ημέρα.

Τι πρέπει κατά τη γνώμη σου να αποφεύγει μια γυναίκα για το καλό του δέρματός της;

Το κάπνισμα, το αλκοόλ και το ξενύχτι.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου στιλ στα ρούχα;

Μου αρέσει το vintage, οι δεκαετίες από τα 20ς μέχρι τα 60ς, χωρίς να το θεωρώ απαραίτητο στιλ για μένα. Το σύγχρονο ντύσιμο είναι το αγαπημένο μου και η σχεδιάστρια που λατρεύω η Vivienne Westwood.

Περιέγραψέ μας ένα outfit για το πρώτο ραντεβού;

Kολάν, ψηλά τακούνια και leather jacket.

Αγαπημένα αξεσουάρ;

Τσάντες, γάντια, σκουλαρίκια, τεράστια βραχιόλια. Γενικά αγαπάω τα αξεσουάρ και ειδικά τα μεγάλα.

Τι πιστεύεις πως πρέπει να κάνει κάποιος για να ξεχωρίσει στο ντύσιμό του;

Πολλές κοπέλες θέλουν να περνούν και απαρατήρητες, είναι θέμα προσωπικότητας.

Τι μουσική ακούς;

Mozart, Chopin και σύγχρονη μουσική.

Αγαπημένη ταινία για το make up;

Μου αρέσει το make up στις ταινίες του Almodovar και τα μαλλιά της Lucy Ball στο “I Love Lucy”.

Πώς εμπνέεσαι για τις δουλειές σου;

Η έμπνευση είναι ήδη de facto όταν τη βλέπεις στο internet ή τα περιοδικά. Εγώ προτιμώ να εμπνέομαι από τα όνειρα μου.

Πως περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο;

Πολύ γυμναστήριο, περίπατοι στη φύση, κινηματογράφο και τα καλοκαίρια κολύμπι στη θάλασσα.

Αγαπημένα μέρη στην Αθήνα;

Η περιοχή στην οποία μένω, η πλατεία Βαρνάβα, το Noel, το Galaxy, και το απόλυτο club-disco Cinderella.

Κάποιο βιβλίο που υπάρχει στο κομοδίνο σου;

“Η ξυπόλυτη των Αθηνών” της Φιλομήλας Λαπατά.

Σχέση του make up με τα ρούχα και τα μαλλιά;

Είναι άμεσα συνδεδεμένα.

Μια γνώμη για να έχει κάποια το δικό της στιλ;

Να πάει στη ντουλάπα της μητέρας της και να ανακαλύψει τα ρούχα που φορούσε πριν είκοσι χρόνια.

Υπάρχει κάποιος μύθος για την ομορφιά που θέλεις να καταρρίψεις;

Είναι μύθος, ότι το botox κάνει κακό.

Επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;

Είμαι ενθουσιασμένη για την δεύτερη συνεργασία μου με τον καλλιτέχνη και φωτογράφο μόδας Juergen Teller. Δουλέψαμε στην Ύδρα για την καλοκαιρινή παγκόσμια καμπάνια 2017 της σχεδιάστριας μόδας Vivienne Westwood. Η Vivienne είναι καταπληκτική γυναίκα και σημαντική ακτιβίστρια. Έκανα το make up και τα μαλλιά για τα μοντέλα και για την πρωταγωνίστρια της φωτογράφισης, την super star Pamela Anderson.

Keywords
style, bee, bee, style, duran duran, los angeles, giorgio armani, bb cream, vivienne westwood, fashion, editors, ολυμπια, μοδα, μυκονος, image, roxy, music, funky, punk, guerlain, vanity, armani, καλοκαιρι, ροζ, vintage, vivienne, chopin, almodovar, love, noel, galaxy, botox, super, star, pamela, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αθηνα, Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, βραχιολια, bb cream, αξεσουαρ, γνωμη, γυναικα, διατροφη, θαλασσα, θεμα, λονδινο, μουσικη, μοδα, ομορφια, ονειρα, περιοδικα, ρουχα, ταινιες, υδρα, χρωματα, armani, editors, music, star, αλκοολ, απλα, ασχολεισαι, βιβλιο, βλεφαριδες, γαντια, γινονται, δαχτυλα, δερμα, διαφανο, δειχνει, υπαρχει, εμπνευση, εποχη, επρεπε, τεχνη, ιδεες, εικοσι, ηλικια, καπνισμα, λαθος, μακιγιαζ, μαλλια, ματια, μηκος, μοντελα, μπορεις, μυθος, νερο, ντυσιμο, παντα, ροζ, πρωι, συνεχεια, σκουλαρικια, σπρει, συγχρονο, τακουνια, φυση, φυσικα, χειλια, χειλη, χρωμα, χαρα, ψηλα τακουνια, ωρες, almodovar, super, botox, chopin, club, δουλειες, duran duran, love, fashion, funky, galaxy, giorgio armani, guerlain, image, κοπελα, los angeles, μυκονο, noel, pamela, punk, roxy, θεια, θελω να, vintage, vivienne westwood, vanity, vivienne
Τυχαία Θέματα