Single μπαμπάς και αποστολή ποδήλατο

Οι μπαμπάδες έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη για τα σπορ.

Λατρεύουν να παίζουν μπάλα με τα παιδιά τους, να κολυμπούν ή να τρέχουν. Μια ακόμα αθλητική δραστηριότητα που απολαμβάνουν είναι το ποδήλατο. Η ανυπομονησία που δείχνουν για την εκμάθηση αυτή είναι μεγάλη. Μπορείτε λοιπόν εύκολα να βοηθήσετε τα παιδιά σας να μάθουν να κάνουν ποδήλατο.

Δείτε παρακάτω μερικές γενικές συμβουλές:

• Αφαιρέστε τις βοηθητικές ρόδες και χαμηλώστε τη σέλα έτσι ώστε να μπορεί το παιδί να ακουμπάει ολόκληρο το πέλμα του στο έδαφος όταν κάθεται. Με τον τρόπο αυτό νιώθει περισσότερη ασφάλεια.

• Η

τοποθεσία επίσης είναι πολύ σημαντική. Βρείτε μια έκταση με γρασίδι.

• Μπορείτε για την ασφάλεια του να πάρετε επιγονατίδες και κράνος. Οι πτώσεις είναι μέσα στο παιχνίδι γι’ αυτό πάρτε τα μέτρα σας.

• Στη μέση της ανηφόρας, κρατήστε το ποδήλατο ενώ το παιδί σας ανεβαίνει σ’ αυτό. Bάλτε το ν’ ακουμπήσει και τα δύο πόδια στο έδαφος κι ύστερα αφήστε το ποδήλατο.

• Πείτε στο παιδί σας να σηκώσει τα πόδια του μια σπιθαμή από το έδαφος και να κατηφορίσει ελεύθερα χωρίς να κάνει πεντάλ. Προσπαθήστε να μην κρατάτε το ποδήλατο για να σταθεροποιείτε το παιδί σας. Eπειδή τσουλάει αργά, μπορεί να ακουμπήσει τα πόδια του κάτω αν φοβηθεί.

• Eπαναλάβετε μέχρι να νιώσει το παιδί άνετα όταν κατεβαίνει την κατηφόρα κατ’ αυτό τον τρόπο και δεν βάζει πια τα πόδια του κάτω για να σταματήσει. Mπορεί να θελήσει να τρέχετε δίπλα στο ποδήλατο τις πρώτες φορές αλλά μην κρατάτε το ποδήλατο. Aφήστε το παιδί σας να νιώσει την ισορροπία.

• Eπαναλάβετε μέχρι να νιώσει το παιδί σας άνετα, ύστερα ανεβείτε την ανηφόρα. Mετά από μια τελευταία κατηφόρα, σηκώστε τη σέλα και πηγαίνετε σ’ ένα επίπεδο κομμάτι του πεδίου ή σ’ ένα αδιέξοδο για να κάνετε καμπύλες και να μάθει το παιδί να στρίβει, να φρενάρει και να ξεκινά από στάση.

The post Single μπαμπάς και αποστολή ποδήλατο appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα