Oι ένοχες ερωτήσεις μιας single

Τι γίνεται με τη μοναξιά; Πώς την διαχειρίζεστε; Είστε καιρό μόνες; Πόσο επηρεάζει αυτό την ψυχική σας ηρεμία; Γιατί θέτετε ή επιτρέπετε να σας τα θέτουν βάζοντας σας σ’ ένα τρόπο σκέψης κάπως ενοχικό;

«Τι πρόβλημα συμβαίνει μ’ εσένα;» Συνήθως, η ερώτηση αυτή ερμηνεύεται κάπως έτσι «Γιατί δεν έχεις μια σοβαρή σχέση; Πότε σκοπεύεις να κάνεις τη δική σου οικογένεια;» Ο τόνος της φωνής που θέτει το ερώτημα δημιουργεί τύψεις και σας φέρνει στη θέση του θύτη. Η απάντηση όμως, είναι πως «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Ο γάμος δεν είναι γι’ όλους.

«Ποιος θα σε φροντίζει;» Αλήθεια, ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να δώσει απάντηση σ’ αυτό; Ποιος μπορεί να βρει το θάρρος να απαντήσει πως δεν έχουμε σχέση επειδή χρειαζόμαστε ιατρική περίθαλψη. Στην τελική, αν το πρόβλημα των single είναι αυτό, τότε υπάρχουν και οι φίλοι.

«Μήπως είσαι περίεργη;» Τι απαντάς; Ότι άλλος είναι ο περίεργος στον μεταξύ σας διάλογο; Θα ήταν μια καλή απάντηση. Πάντως, δεν έχει να κάνει με την περιέργεια. Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του κριτήρια επιλογής συντρόφου και θα πρέπει να είναι σεβαστά.

«Γιατί είσαι ακόμη μόνη;» Μοιάζει με το πρώτο ερώτημα. Έχει όμως μια μικρή διαφορά. Αυτή τη φορά δεν δημιουργεί ενοχές, αλλά κρύβει μια ανησυχία και μια αγωνία. Πρέπει να βρούμε την αιτία, να λύσουμε το πρόβλημα για να παντρευτείς και εσύ. Ο γάμος δεν είναι κακό πράγμα. Είναι όμως κακό να πιστεύουν πως είναι το μόνο πράγμα στον κόσμο που έχει αξία.

Keywords
Τυχαία Θέματα