Maria Sharapova: Βγήκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ & την εγκαταλείπουν οι χορηγοί της

18:48 8/3/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Σάλος έχει προκληθεί παγκοσμίως με την διάσημη Ρωσίδα τενίστρια, Maria Sharapova, η οποία βγήκε θετική σε έλεγχο που της έγινε για ντόπινγκ.

Η Ρωσίδα τενίστρια σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε παραδέχτηκε, ότι η είδηση ισχύει και δήλωσε: «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη». Συγκεκριμένα στο αίμα της Maria Sharapova εντοπίστηκε Meldonium μια ουσία που έχει απαγορευτεί από την Παγκόσμια εταιρεία αντί-ντόπινγκ.

Η 28χρονη τενίστρια αποκάλυψε, ότι εις γνώση

της έκανε χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου λόγω έλλειψης μαγνησίου και λόγω οικογενειακού ιστορικού σε διαβήτη. Μάλιστα, το συγκεκριμένο φάρμακο το έπαιρνε για 10 χρόνια, επειδή της το είχε συστήσει ο γιατρός της. Όμως, από την 1η Ιανουαρίου 2016, το συγκεκριμένο φάρμακο θεωρείται πλέον απαγορευμένο, κάτι που η Maria Sharapova δεν γνώριζε.

Την ομολογία της ακολούθησε η είδηση πως οι διάσημοι χορηγοί της Ρωσίδας ακριβοπληρωμένης τενίστριας την εγκαταλείπουν, διακόπτοντας τα συμβόλαια που έχουν συνάψει μαζί της. Το Business Insider υποστηρίζει πως το συμβόλαιο της Sharapova μόνο με τη Nike άγγιζε τα 12,5 εκ. το χρόνο, ενώ οι ετήσιες αποδοχές της έφταναν στα 29,7 εκ.δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα