#CityBlogging: Πρώτα ποδήλατο και μετά φαγητό στο Monsieur Barbu

Ποδήλατο στην πόλη…Ξεκινάμε από τα γεγονότα:

Σύμφωνα με την ελληνική καρδιολογική εταιρεία, 30 χιλιόμετρα την εβδομάδα είναι αρκετά για να μειωθεί κατά το ήμισυ ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.Πανεπιστημιακές έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η τακτική ποδηλασία μπορεί να προστατεύσει το δέρμα από τις βλαβερές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας και να μειώσει τα σημάδια της γήρανσης.

Για αυτό, λοιπόν, με κάθε ευκαιρία κάνουμε ποδήλατο ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Και οι ευκαιρίες υπάρχουν παντού αρκεί να τις αναζητήσεις… Μια τέτοια ευκαιρία είχα και εγώ πριν λίγο καιρό και έκανα ποδήλατο κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αποστόλου Παύλου αλλά και στα σοκάκια στο Κουκάκι. Και μη φανταστείτε ότι κουβάλησα το ποδήλατο μου, νοίκιασα! Με 7 ευρώ μπορείς να κάνεις ορθοπεταλιές για 3 ώρες, με 12 ευρώ για 6 ώρες ενώ για ποδηλατικούς ολοήμερους μαραθώνιους χρειάζεσαι μόλις 15 ευρώ.

Στο funkyride.gr, επί της οδού Δημητρακοπούλου 1, πίσω από το Μουσείο της Ακρόπολης, επισκευάζουν, πουλάνε, νοικιάζουν κάθε λογής ποδήλατα.

Και εάν το σκεφτείτε αποτελεί μιας πρώτης τάξεως οικογενειακή εξόρμηση! Μικρά και μεγάλα παιδιά μπορείτε για 3 ώρες να εξερευνήσετε το ιστορικό κέντρο και να ανακαλύψετε κρυμμένους θησαυρούς.

Αμέσως μετά με περίμενε η συνήθης συνεργάτιδα στο «έγκλημα» που λέγεται φαγοπότι, η φίλη μου Ζωή. Και μιας και ήμασταν στο Κουκάκι τι καλύτερο από το Monsieur Barbu στο νούμερο 59 της οδού Φαλήρου. Στον «Κύριο Μουσάτο» όπως είναι στα ελληνικά η απόδοση του γαλλικού Monsieur Barbu επιλέξαμε μια θέση στο μπαρ για χαλαρή διάθεση και ψιλοκουβεντούλα με την κοπέλα πίσω από τη μπάρα. Νέες μαμάδες με τα μωρά τους, ζευγάρια, φοιτητές, χιπστεράδες, σαραντάρηδες… όλοι εδώ, μια παρέα.

Mix & match είναι και οι διακόσμηση με πολλά vintage στοιχεία που σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι στο σπίτι της γιαγιάς σου. Τη δική μου προσοχή τράβηξε μια παλιά Remington γραφομηχανή. Μια τέτοια είχε και ο πατέρας μου θυμάμαι στο γραφείο του όταν ήμουν παιδί. Σε μια παρόμοια φαντάζομαι την Agatha Christie να γράφει το Έγκλημα στο Νείλο (ψαχνωντας το ανακάλυψα ότι όντως έγραφε σε μια Remington Victor T).

Το φαγητό… Ένα ζουμερό μπέργκερ ήταν ότι καλύτερο μετά από την ποδηλασία για μένα. Και η τορτίγια με κοτόπουλο ταντούρι ήταν γευστική και τόσο όσο πρέπει σε ποσότητα. Κλείσαμε το γεύμα μας με pancakes με σοκολάτα και oreo! #divine…

Είναι από αυτά τα μαγαζιά που επιστρέφεις για την ωραία ατμόσφαιρα, τη μουσική, τις φάτσες γύρω σου και το comfort food που σερβίρει, γευστικό, οικείο, απλό.

Επάνω στο ποδήλατο ανέμελη και χαλαρή, χιλιάδες σκέψεις περνούσαν από το μυαλό μου. Για να τις «ξορκίσω» έβαλα τα ακουστικά μου και απόλαυσα τη διαδρομή ακούγοντας τη φωνή της Matina Sous Peau, αυτής της Ελληνίδας με την υπέροχη φωνή που μιξάρει ευφάνταστους συνδυασμούς, να διασκευάζει και να τραγουδά το Μεταμορφώσεις του Βλάση Μπονάτσου.

Keywords
Τυχαία Θέματα