#CityBlogging: To Yellow είναι το απόλυτα feel good μαγαζί

#Κίτρινο: Συμβολίζει το μίσος, τη δειλία, τον πλούτο, τη δημιουργία, τη χαρά και τη δόξα. Θεωρείται το χρώμα της επικοινωνίας και της επιστημονικής σκέψης. Συμβολίζει τη διαύγεια σκέψης, τη φιλοδοξία και την ενοποίηση. Είναι το χρώμα του Ήλιου και του χρυσού.

Στην χρωματοθεραπεία, λέγεται ότι τονώνει το νευρικό σύστημα, καθαρίζει το συκώτι από τις τοξίνες, βοηθά το μυοσκελετικό σύστημα. Τονώνει την αυτοεκτίμηση και διώχνει τις φοβίες. Οι κίτρινες τροφές (λεμόνια, μπανάνες, καλαμπόκι, πιπεριές) φτιάχνουν

τη διάθεση και χαρίζουν κέφι.

Έτσι και στo Yellow στην Κηφισιά (Χαρ.Τρικούπη και Κρήτης 27) σου φτιάχνει τη διάθεση. Είναι η mix & match διακόσμηση, τα χρώματα, τα αντικείμενα ολόγυρα που καθένα κάτι θα σου θυμίσει. Από το παλιό ραδιόφωνο έως τα κίτρινα ποδήλατα που κρέμονται.

Όλα συντελούν σε ένα feel good μαγαζί. Και ο κήπος ενδείκνυται για κυριακάτικες οικογενειακές εξορμήσεις. Τα παιδιά έχουν χώρο να κινηθούν και οι γονείς να περάσουν καλά. Η διάθεση είναι χαλαρή… αμέσως αισθάνεσαι μια αίσθηση οικειότητας. Αυτός είναι και σκοπός του Yellow. Για αυτό και εάν έπρεπε να κατατάξω το φαγητό του θα του έβαζα την «ταμπέλα» του comfort food. Από πίτσα (9,60) και ζυμαρικά όπως τα ταλιολίνι με γαρίδες και κρέμα σαφράν αρωματισμένη με λεμόνι (16,60) έως μοσχαρίσια ταλιάτα (17,90), μπιφτεκάκια (13,40) και ψάρι ημέρας ψητό (19,90). Στο μενού θα βρεις και burger (10,50) και εγώ δεν θα μπορούσα να μην το δοκιμάσω. Η ετυμηγορία; Ζουμερό, γευστικό – όχι το ωραιότερο της πόλης – αλλά σίγουρα ένα burger με αξιώσεις.

Στον κατάλογο θα βρεις επίσης μικρά πεϊνιρλι με μοσχαρίσιο κιμά και κασέρι (5,80), ψητές πατατούλες με ντοματίνια σαντορίνης (6,10) αλλά και πουγκάκια κοτόπουλο με κάρυ και τσάτνυ βερυκοκο (9,40). Για επιδόρπιο δοκίμασα το παγωτό δυόσμο το οποίο ήταν εξαιρετικό!

Στο Yellow έχεις πολλές επιλογές για φαγητό, τόσες που δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Το μενού φαίνεται να είναι σχεδιασμένο ώστε να ικανοποιεί όλα τα γούστα. Προσωπικά θα το επισκεφτώ ξανά για το οικείο περιβάλλον, την mix&match διακόσμηση, τον κήπο όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν χωρίς να ενοχλούν και τις πολλές επιλογές στο μενού που δεν εξαντλούνται σε μια δύο επισκέψεις…

Ο Πάμπλο Πικάσο είχε πει ότι… υπάρχουν κάποιοι ζωγράφοι που μεταμορφώνουν τον ήλιο σε μια κίτρινη κουκίδα και υπάρχουν άλλοι που μεταμορφώνουν μια κίτρινη κουκίδα σε ήλιο… Αυτό είναι και το μότο του Yellow…έχοντας χρησιμοποιήσει καθημερινά αντικείμενα για να διακοσμήσουν το χώρο έχουν καταφέρει να τον μεταμορφώσουν σε ένα οικείο μέρος όπου αισθάνεσαι σαν στο σπίτι σου… και τι ακούω στο σπίτι μου όταν σκέφτομαι κίτρινο; To Yellow των Coldplay.

Keywords
Τυχαία Θέματα