Cannes Film Festival flashback: 10 αξέχαστες στιγμές

Αναδρομή σε 10 σημαντικές εμφανίσεις αστέρων στη Γαλλική Ριβιέρα, έτσι όπως τις αποτύπωσαν τα φλας των φωτογράφων στο μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου.

1 ΑΠΟ 10 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Μάιος 2002

Ο Martin Scorsese και ο Leonardo DiCaprio εγκαινίασαν μία μακροχρόνια συνεργασία στο Φεστιβάλ των Καννών, όταν παρουσίασαν την ταινία τους «Οι συμμορίες της Νέας Υόρκης». Μαζί τους στο κόκκινο χαλί η Cameron Diaz.

Δείτε περισσότερα Galleries Μάιος 1991

To σουτιέν που βγάζει

μάτι (δημιουργία του Jean Paul Gaultier) έκανε το ντεμπούτο του στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ των Καννών το 1991, όταν η «βασίλισσα της ποπ», Madonna, παραβρέθηκε στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της «Στο κρεβάτι με τη Μαντόνα», το οποίο ακολουθεί την αμφιλεγόμενη σταρ στην περιοδεία της «Blond Ambition». Δίπλα της, ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Alek Keshishian.

Δείτε περισσότερα Galleries Μάιος 1959

Ο Alain Delon και η Romy Schneider είναι το ζευγάρι της χρονιάς. Ενάμιση μήνα πριν την εμφάνισή τους στο φεστιβάλ, ο 24χρονος Dailon και η 21χρονη Schneider είχαν αρραβωνιαστεί. Η σχέση τους κράτησε μέχρι το Δεκέμβριο του 1963. Παρότι και οι δύο ηθοποιοί συμμετείχαν αρκετές φορές στο Φεστιβάλ των Καννών, θεωρούνται από τους αδικημένους πρωταγωνιστές, αφού ποτέ τους δεν αποχώρησαν με βραβείο.

Δείτε περισσότερα Galleries Μάιος 2004

Ένα χρόνο πριν από το αιφνίδιο τέλος του γάμου τους, ο Brad Pitt και η Jennifer Aniston έδειχναν ιδανικοί ο ένας για τον άλλο, κατά τη διάρκεια της κοινής τους εμφάνισης στο φεστιβάλ των Καννών, όπου παρουσιάστηκε η ταινία του Brad «Τροία«. Την ίδια χρονιά στις Κάννες βρέθηκε και η Angelina Jolie για την ταινία κινουμένων σχεδίων «Shark Tale».

Δείτε περισσότερα Galleries Μάιος 2004

Ως πρωταγωνίστρια στο Shrek 2 -όπου δάνειζε τη φωνή της- βρέθηκε για δεύτερη χρονιά στο φεστιβάλ Καννών η Cameron Diaz.

Δείτε περισσότερα Galleries Μάιος 1987

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν επίσημοι προσκεκλημένοι στο Φεστιβάλ των Καννών. Η Νταϊάνα περπατά στο κόκκινο χαλί φορώντας γαλάζια τουαλέτα, δημιουργία της Catherine Walker. Το συγκεκριμένο φόρεμα, που επέλεξε να φορέσει ακόμη δύο φορές, πουλήθηκε πριν μερικά χρόνια σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 132.000 δολαρίων.

Δείτε περισσότερα Galleries Μάιος 2014

Η Uma Thurman και ο Quentin Tarantino ξανασυναντήθηκαν με αφορμή τα 20 χρόνια από την ταινία τους Pulp Fiction που προβλήθηκε επαιτειακά στο περσινό φεστιβάλ Καννών.

Δείτε περισσότερα Galleries Μάιος 1963

H χρονιά του «Γατόπαρδου». Ο σκηνοθέτης Luchino Visconti παρέλαβε το Χρυσό Φοίνικα από την επιτροπή του Φεστιβάλ των Καννών και πόζαρε με έναν αληθινό γατόπαρδο στην άμμο της κρουαζέτ μαζί με την πρωταγωνίστρια της ταινίας του (και «νέα βασίλισσα της ομορφιάς του φεστιβάλ») Claudia Cardinale και τον αξέχαστο «γατόπαρδο» Burt Lancaster.

Δείτε περισσότερα Galleries Mάιος 1965

Mε haute couture σύνολο, η 29χρονη τότε Ursula Andress διασχίζει την Κρουαζέτ των Καννών ενώ δεκάδες φωτογράφοι και δημοσιογράφοι εκλιπαρούν για μία της πόζα ή δήλωση, καθώς είχε ήδη θριαμβεύσει ως κορίτσι του James Bond Sean Connery, στην ταινία «James Bond εναντίον Dr No».

Δείτε περισσότερα Galleries Μάιος 2005

Και ο Woody Allen εγκαινίασε τη συνεργασία του με την 26χρονη Scarlett Johansson, στην πρώτη του εκτός Νέας Υόρκης ταινίας, το «Match Point» που χαρακτηρίστηκε από κριτικούς ως μία από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: Cameron Diaz, Cannes 2015, flashback, Jennifer Aniston, Madonna, princess diana, red carpet, retro, Uma Thurman, ursula andress, αναδρομή, Κάννες 2015, Φεστιβάλ Καννών

Keywords
Τυχαία Θέματα