Beauté την Κυριακή: DIY body scrub αλά γαλλικά

Έφτασε πάλι η Κυριακή και, για όσες από εμάς έχει τύχει να μην κάνουμε σήμερα μπάνιο στη θάλασσα, μπορούμε να ακολουθήσουμε την παρακάτω πανεύκολη και super αποτελεσματική συνταγή απολέπισης που θα δώσει άλλη όψη στο σώμα μας χωρίς καθόλου κόπο. Το DIY το λατρεύουμε, άλλωστε, και αυτό θα ανταποδώσει την αγάπη μας με τον καλύτερο τρόπο, δηλαδή με την πιο καθαρή και λεία επιδερμίδα για την επόμενη φορά που θα βγούμε στην παραλία. It’s a (french) promise!

Δεν

χρειάζεται να κουραστείτε καθόλου ψάχνοντας μέσα στο σπίτι τα υλικά ούτε να φοβηθείτε πως θα έπρεπε να είχατε αγοράσει κάτι, αν και κυκλοφορούν εξαιρετικά body scrubs εκεί έξω τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα! Για σήμερα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε μία βόλτα στην κουζίνα σας που για λίγα λεπτά θα τη μετατρέψουμε σε εργαστήριο καλλυντικών. Τι λέτε;

Το πιθανότερο είναι πως θα συμφωνήσετε μόλις μάθετε πως τα υλικά και οι ποσότητες που χρειάζονται για την απολέπισή σας, δεν είναι τίποτα περισσότερο από τα παρακάτω -γιατί οι Γαλλίδες ξέρουν:

1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι μέλι

Αναμείξτε καλά τα υλικά σε ένα μπολάκι, κι έπειτα αν θέλετε, τοποθετήστε το για 15-20 δευτερόλεπτα στα μικροκύματα για να ζεσταθεί ελαφρώς το μείγμα. Απλώστε το σε όλο το σώμα και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές, και παράλληλα ανοδικές, κινήσεις. Δώστε μεγαλύτερη έμφαση σε πιο ξηρά σημεία, όπως οι αγκώνες και τα γόνατα. Ξεπλύνετε σχολαστικά το σώμα σας με αρκετό χλιαρό νερό και στη συνέχεια ακολουθήστε τη διαδικασία-ιεροτελεστία που ακολουθείτε κάθε φορά όταν βγαίνετε από το ντους.

Δεν θα πιστεύετε πόσο βελούδινη θα είναι η υφή του δέρματός σας! Και όλα αυτά με μία συνταγή που περιέχει 3 μόνο υλικά: Μαύρη ζάχαρη για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, μέλι για τη θρέψη της επιδερμίδας και λάδι για την ενυδάτωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα