Athens Pride: Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας

Το Σαββάτο στις 8 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε το 9o Athens Pride 2013 με το σύνθημα «Η ΑΘΗΝΑ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ».

Η ενέργεια αυτή είχε ως στόχο τόσο την ενημερότητα του κόσμου, όσο και να καλυφθεί ένα ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι του δρόμου προς την ισότητα και το σεβασμό. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι ασθένεια, ελάττωμα, αποτέλεσμα κακοποίησης, σεξουαλική διαστροφή ή μόδα. Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι αδύναμοι ή λιγότερο ικανοί από τον οποιαδήποτε

άλλον. Η Ελλάδα βρίσκεται εμφανέστατα πολύ πίσω από αρκετές γειτονικές χώρες, με ταμπού, άγραφους νόμους και τη νομοθεσία να παρεμποδίζει τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Η ορολογία και οι έννοιες του σεξουαλικού προσανατολισμού και – πολύ περισσότερο – της ταυτότητας φύλου απουσιάζουν μονίμως από τον πολιτικό και τον δημόσιο διάλογο. Αυτό σημαίνει ότι συχνά δεν αναγνωρίζεται καν η σοβαρότητα και η βιαιότητα των περιστατικών ομοφοβίας και τρανσφοβίας. Κατά συνέπεια, δεν αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή από βασικούς κρατικούς φορείς και υπηρεσίες, όπως είναι το σύστημα εκπαίδευσης και το σώμα επιβολής του νόμου.

Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το διαφορετικό, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει. Είναι ανάγκη να υπάρξει η αποδοχή της διαφορετικότητας πρωτίστως από το σύνολο της κοινωνίας. Κι αυτό απαιτεί όχι μόνο νομική κάλυψη από ρατσιστική άποψη αλλά και επέκταση του οικογενειακού δικαίου έτσι ώστε να οι πολιτικοί γάμοι ομοφυλόφιλων να επιτρέπονται. Και φυσικά όλα αυτά απαιτούν ορισμένες προϋποθέσεις. Η σεξουαλική παιδεία είναι απαραίτητη τόσο από το οικογενειακό περιβάλλον όσο κι από το εκπαιδευτικό.

Είναι πλέον επίκαιρη ανάγκη που έχει προκύψει από το πέρασμα των αιώνων και που οι σύγχρονες συνθήκες ζωής έχουν επιβάλλει. Οι κουλτούρες αλλάζουν με την προσθήκη νέων τάσεων στον τρόπο της κοινωνικής κι όχι μόνο ζωής. Κι όπως μπορούμε να δεχτούμε με ευκολία αλλαγές σε τομείς όπως η μόδα και η τεχνολογία τόσο απλά πρέπει να είμαστε ανοιχτοί και σε τέτοιου είδους αλλαγές που πλέον είναι συχνότεροι στον κοινωνικό μας περίγυρο.

Ο καθένας λοιπόν έχει τη δική του διαφορετική πλευρά και κανενός δεν είναι κατακριτέα. Το Athens Pride μας θυμίζει κάθε χρόνο, ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι κομμάτι τη ζωής μας, το στηρίζουμε και το προωθούμε όντας εξίσου περήφανοι!

The post Athens Pride: Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα