Adhocracy: από το DIY στο do it with others

16:22 4/5/2015 - Πηγή: Jenny.gr

Η έκθεση Adhocracy στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών της Αθήνας εστιάζει στη σχέση μεταξύ design, κουλτούρας και κοινωνίας με μια οικουμενική προσέγγιση, βασισμένη όμως στη δυναμική της τέχνης, της αρχιτεκτονικής και του design σε τοπικό επίπεδο.

Η Adhocracy είναι μια φιλοσοφία δράσης που χαρακτηρίζεται από δημιουργική, ευέλικτη, συγκροτημένη στάση. Σε αντίθεση με τη γραφειοκρατία

(bureaucracy) και τα καθορισμένα της σχήματα, η Adhocracy μπορεί να προσαρμοστεί για να υπηρετήσει διαφορετικές προκλήσεις και καταστάσεις. Η Adhocracy χρησιμοποιεί τα διαθέσιμα συστήματα με αφάνταστους τρόπους, για να αντιμετωπίσει τα υπάρχοντα προβλήματα γρήγορα και αποτελεσματικά.

Η Adhocracy φωτίζει τα επιτεύγματα δημιουργών που καθοδηγούνται από τη βούληση να αλλάξουν το σύστημα αλλάζοντας οι ίδιοι τον τρόπο που κάνουν πράγματα. Περιλαμβάνει παραδείγματα δημιουργών που η δουλειά τους αγκαλιάζει το design ανοιχτού κώδικα και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδέα των κοινών, αναφορικά με την παραγωγή. Η έκθεση Adhocracy της Αθήνας αποτελεί τη συνέχεια της έρευνας που ξεκίνησε στην 1η Μπιενάλε Design της Κωνσταντινούπολης το 2012, με την επιμέλεια του Joseph Grima και των βοηθών επιμελητών Ethel Baraona Pohl, Elian Stefa και Pelin Tan. Η Adhocracy έχει παρουσιαστεί επίσης στη Νέα Υόρκη (New Museum, 2013) και στο Λονδίνο (LimeWharf, 2013).

Adhocracy [Αθήνα]
Adhocracy: Από την κατασκευή αντικειμένων στη δημιουργία των κοινών
Διάρκεια έκθεσης 29 Απριλίου – 5 Ιουλίου 2015
Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά, 12:00-21:00
Είσοδος ελεύθερη

Keywords
Τυχαία Θέματα