9+1 συμπεριφορές που τρομοκρατούν τις μαμάδες

12:50 9/8/2013 - Πηγή: Jenny.gr

«Να μην σου τύχει τέτοιο παιδί!»

Οι μαμάδες έχουν την εξής θαυμάσια ικανότητα, γκρινιάζουν με τα πάντα. Γκρινιάζουν επειδή το μικρό τους ανέβηκε στο καναπέ με τις βρόμικες κάλτσες, γκρινιάζουν επειδή δεν διαβάζει, δεν έφαγε όλο του το φαγητό, δεν μάζεψε τα παιχνίδια του ή ακόμη δεν την φίλησε για καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα. Είναι ανεξάντλητες στη γκρίνια. Αλλά, υπάρχουν μερικές συμπεριφορές των άλλων παιδιών που όταν γίνονται μάρτυρες αυτών, δια μαγείας σταματούν. Ευτυχώς τους θυμίζουν πώς τα δικά τους είναι «αγγελούδια» και έτσι κάνουν ένα μικρό διάλειμμα απ΄ τη γκρίνια για λίγες

μέρες (ώρες).

Ποιες λοιπόν συμπεριφορές παιδιών τις τρομάζουν;

• Τα «αυτό-προσκαλούμενα» παιδιά: Είναι μερικά παιδιά που προσκαλούν μόνα τους τον εαυτό τους στο σπίτι των φίλων τους. Είναι ωραίο να έχει κανείς θάρρος και να παίρνει πρωτοβουλίες από τόσο μικρή ηλικία, αλλά καλό θα ήταν να σας ρώταγε κιόλας.

• Το «παιδί-ξυπνητήρι»: Είναι ο φίλος του γιου σας που κάθε Σαββατοκύριακο σας ξυπνάει από το άγριο χάραμα για να έρθει να παίξει με το παιδί σας. Τουλάχιστον, αυτό ειδοποιεί.

• Το «πεινασμένο» παιδί: Εκτός του ότι «επιτίθεται» στο τοστακί του μικρού σας, αφού έχει φάει φυσικά το δικό του. Σας ζητά κάθε μισή ώρα να δοκιμάσει κάτι άλλο. Τι να πει κανείς; Η ανάπτυξη.

• Ο μπελάς: Το πιτσιρίκι που σας χαλάει τη καλή δουλειά. Με άλλα λόγια, ο φίλος που θα ψιθυρίσει στο αθώο αυτάκι του παιδιού σας την σκανταλιά που μόλις σκαρφίστηκε και χρειάζεται συνεργό.

• Το «υπερβολικά» εξοικειωμένο παιδί με τα ζώα: Εκείνο δηλαδή, που ο σκύλος σας θα κρύβεται κάθε φορά που έρχεται στο σπίτι σας. Εξηγήστε του ξεκάθαρα πώς τα κατοικίδια σας είναι σαν «ισότιμα» μέλη της οικογένειας σας και όχι παιχνίδι.

• Το παιδί «αντιρρησίας»: »Θέλεις να σου προσφέρω ένα κομμάτι κέικ;» Όχι. «Θέλεις και εσύ ένα χυμό;» Όχι. «Μήπως θες ένα παγωτό;» Όχι. «Ένα φρούτο;» Όχι. Έρχεται η μαμά του να το πάρει, εύλογα ρωτάει και εκείνη με τη σειρά της, «Έφαγες τίποτα;», Όχι. Ναι, τα άγρια ένστικτα που ξύπνησαν μέσα σας, είναι φυσιολογικά. Απλά, βρείτε κάτι χαριτωμένο να πείτε.

• Το παιδί «σίφουνας»: Ο χειρότερος φόβος των μαμάδων. Το παιδί που στο πέρασμα του θα φέρει μόνο την καταστροφή. Σπάει παιχνίδια, καταστρέφει ότι βρεθεί στο μπροστά του. Ευτυχώς, που το δικό σας δεν είναι έτσι, πείτε το και να ξανά πείτε το.

• Το παιδί που δεν σέβεται το σπίτι σας: Μπαίνει με τις λάσπες, πετάει τα παιχνίδια μέσα στο σαλόνι, λερώνει τα πάντα όταν τρώει και γενικότερα δεν σέβεται το χώρο που βρίσκεται.

• Το παιδί που χτυπάει: Το μικρό σας, τη γάτα σας, το σκύλο σας, εσάς, όλους. Τι αγγελούδι!

• Το παιδί που απολαμβάνει το συνάχι. Αυτό σημαίνει πώς δεν έχει καθόλου καλή σχέση με το χαρτομάντιλο. Το τραπεζομάντιλο, ο καναπές σας, τα ρούχα του είναι προτιμότερα.

• Το παιδί «ντετέκτιβ»: Από την ώρα που θα μπει, μέχρι την ώρα που θα φύγει, έχει ψάξει όλο σας το σπίτι και έχει ανακαλύψει τα πάντα. Όχι μόνο χώνει τη μύτη του παντού αλλά λέει τα πάντα στη μαμά του. Δεν είναι να έχεις εμπιστοσύνη πουθενά πια.

Θα θέλαμε να τονίσουμε πώς οι παραπάνω ταμπέλες, αντιπροσωπεύουν μόνο τις συμπεριφορές των παιδιών αυτών και σε καμία περίπτωση του προσωπικότητα των μικρών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

The post 9+1 συμπεριφορές που τρομοκρατούν τις μαμάδες appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα