8+1 παιδικές σειρές που σημάδεψαν τα 90’s

Αν είσασταν παιδιά τη δεκαετία του 90, σίγουρα ξυπνούσατε πολλά πρωινά Σαββάτου ή Κυριακής με αγωνία να ανοίξετε την τηλεόραση και να ξεκινήσει η πολύχρωμη ψηφιακή παράσταση μπροστά στα μάτια σας. Στα 90s η μεγαλύτερη επανάσταση που βίωσε η ελληνική οικογένεια αναμφίβολα ήταν η γέννηση της ιδιωτικής τηλεόρασης. Φαντασμαγορικά shows και αναμνήσεις από τη Ρούλα Κορομηλά να κατεβαίνει από τα σκαλιά στη Σύρο, τη Μαίρη Μηλιαρέση στο Ρουκ Ζουκ, τους Απαράδεκτους και τις Τρεις Χάριτες μας εντυπωσίαζαν και μας έβαλαν σε εθιστικό mood με την τηλεόραση.

Η

tv έβριθε και από παιδικές σειρές και σε αυτές κάνουμε focus! 90s is here and now λοιπόν!

Sport Billy, ήρωας από άλλον πλανήτη…

Ακούστε το theme song και όλα θα σας έρθουν στο μυαλό. Ο Sport Billy με το μαγικό του τσαντάκι, έκλεινε μέσα όλα τα απαραίτητα props για τις αποστολές εναντίον στις evil Βάντα με πιστούς φίλους και βοηθούς τη Λίλλυ και τον σκύλο Γουίλλυ.

Του κουτιού τα παραμύθια και ο Ρούχλας είναι λα.

Αξέχαστη τηλεοπτική σειρά της οικογένειας Σοφιανού με τη μικρή Παρασκευούλα να έχει το μαγικό της μυστικό. Άνοιγε το κουτί των παραμυθιών που έκρυβε κάτω από το κρεβάτι της και ο ο Ρούχλας, ο Φιόγκος, ο Σεβαστιανός και η Μελιά άρχιζαν τις διηγήσεις τους.

Power Ranger, ποιο χρώμα ήσουν;

Οι πολύχρωμοι Ranger που ένωναν μαζί τα όπλα τους και πολεμούσανε ενάντια στο κακό, τα τέρατα και τις σκοτεινές δυνάμεις. Η έννοια του συγχρονισμού και της συνεργασίας ήταν από τα βασικά μηνύματα της συγκεκριμένης παρέας.

The Flintstones και… YABBA-DABBA-DOO!!!

Στο Bedrock 2 τριμελείς οικογένειες που ζούσαν την τρελή και κεφάτη ζωή τους στην παλαιολιθική εποχή ήταν οι ήρωες της θρυλικής σειράς. Ο Fred και ο Barney φίλοι καρδιακοί με τις συζύγους τους, Wilma και Betty δεν ξεχνιούνται για κανέναν λόγο.

Disney Club

Ο Λυκούργος και η Καρολίνα ήταν ένα δίδυμο γεννημένο για τη συγκεκριμένη εμβληματική εκπομπή. Επτά ολόκληρα χρόνια από τη συχνότητα του Mega αποτελούσαν σημείο αναφοράς των 90s και αυτό γιατί συνδύαζε τα παιχνίδια στο στούντιο με την προβολή κινουμένων σχεδίων.

Thunder Thunder ThunderCats!

Οι ThunderCats ήταν μία ομάδα ανθρωποειδών με αιλουροειδή χαρακτηριστικά από τον πλανήτη Θαντέρα. Μετά από έκρηξη φεύγουν στο διάστημα αναζητώντας νέο πλανήτη για να εγκατασταθούν, αλλά δέχτηκαν επίθεση από τους εχθρούς τους, τα Μεταλλάγματα από τον πλανήτη Πλάνταρ. Ο δαιμονικός Μάμρα καραδοκούσε και η αγωνία κορυφωνόταν σε κάθε επεισόδιο.

Μικρό μου Πόνυ, ήρθε η άνοιξη ξανά.

Μία ομάδα από πανέμορφα, πολύχρωμα πόνυ που κατοικούν σε μία μακρινή, ονειρική κοιλάδα. Εκεί ζουν ήρεμα και αρμονικά και συχνά τους επισκέπτεται η Μέγκαν που είναι μία 13χρονη κοπέλα. Η Μέγκαν παρέα με τα αδέρφια της αγαπούν τα πόνυ γιατί είναι γεμάτα καλοσύνη, αγάπη και ευγένεια. Διαχρονική αξία που μεγάλωσε γενιές.

Χελωνονιντζάκια

Τα χελωνονιτζάκια ήταν 4 ανθρωπόμορφες χελώνες, οι οποίες προπονούνταν από τον αρουραίο δάσκαλο Σπλίντερ στην ιαπωνική πολεμική τέχνη ninjutsu. Από το σπίτι τους στους υπονόμους της Νέας Υόρκης πολεμούν ασήμαντους εγκληματίες, δαιμονικούς μεγαλομανείς και εξωγήινους εισβολείς.

Αρκουδάκια της αγάπης

Τρυφερά και αγαπησιάρικα με μυστικό όπλο ενάντια στον κακό καθηγητή Κρυοκάρδη. «Η ισχύς εν τη ενώσει» ήταν το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν μέσω των μαγικών συμβόλων που υπήρχαν στην κοιλίτσα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα