6+1 ψυχαγωγικές ιδέες & προτάσεις

Ενδιαφέρουσες αφίξεις στις κινηματογραφικές αίθουσες, παραστάσεις κοινωνικού περιεχομένου στις θεατρικές σκηνές Αθήνας και Πειραιά, μια πρώτη παρουσίαση στην Εθνική Λυρική Σκηνή & μία μεγάλη αναδρομική έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη.

1 ΑΠΟ 10 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: To Τρίτο

Στεφάνι Μετά από µία πολύ επιτυχημένη θεατρική περίοδο στην Κεντρική Σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ), το «Το τρίτο στεφάνι», το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Κώστα Ταχτσή, έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαµαργιά, και µουσική Ευανθίας Ρεµπούτσικα.Μέσα από τις µνήµες και τις αφηγήσεις δύο γυναικών, της Εκάβης και της Νίνας, ο συγγραφέας σκιαγραφεί τον χαρακτήρα του νεοέλληνα µικροαστού, όπως αυτός διαμορφώθηκε κατά το πρώτο µισό του περασμένου αιώνα.Πάθη, παράνοµοι έρωτες, µαταιώσεις, ψέµατα, απογοητεύσεις, θάνατοι συνθέτουν το παρελθόν των εμβληματικών αυτών γυναικών…Τετάρτη: 1/4 20.30Πέμπτη: 2/4 20.30Παρασκευή 3/4 20.30Σάββατο 4/4 20.30Κυριακή 5/4 19.00Εισιτήρια στο www.viva.gr Δείτε περισσότερα Galleries Έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη: Κοσμάς Ξενάκης 1924-1984

Στο κτήριο της οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη, παρουσιάζεται μέχρι τις 10/5 αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Κοσμά Ξενάκη.

O Κοσμάς Ξενάκης (1925-1984) υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους και πιο καινοτόμους Έλληνες καλλιτέχνες των πρώτων μεταπολεμικών δεκαετιών στην Ελλάδα. Ως δημιουργός κινήθηκε με τόλμη, συνέπεια και ποιότητα σε ένα ευρύ φάσμα εκφραστικών περιοχών, πειραματιζόμενος με τη μορφή, τα υλικά, αλλά και την ίδια την έννοια του καλλιτεχνικού έργου.

Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την αρχιτεκτονική και την πολεοδομία.

Δείτε περισσότερα Galleries Orange is the New Black

Η πετυχημένη σειρά, σε σκηνοθεσία Jenji Kohan (σκηνοθέτης της επιτυχίας, Weeds), που σαρώνει στην Αμερική, ήρθε αποκλειστικά στο ΟΤΕ CINEMA 1HD. Για όσους αγαπούν την περιπέτεια και τηνκωμωδία, η καλύτερη πρόταση να περάσετε το βράδυ σας. Η σειρά μεταδίδεται στο OTE CINEMA 1HD, κάθε Τετάρτη στις 22.00.

Δείτε περισσότερα Galleries Η απαγωγή του κυρίου Heineken

Το 1983 μια ομάδα παιδικών φίλων πραγματοποίησαν το έγκλημα του αιώνα: απήγαγαν έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, κληρονόμο της αυτοκρατορίας της μπύρας, Heineken (Άντονι Χόπκινς).

Η σοκαριστική απαγωγή –υπό την απειλή όπλων, στο φως της μέρας, στο Άμστερνταμ– είχε ως αποτέλεσμα να καταβληθούν τα μεγαλύτερα λύτρα για την απαγωγή ενός ατόμου. Ήταν το τέλειο έγκλημα… μέχρι που τους έπιασαν.

Ο Ντάνιελ Αλφρεντσον (Το Κορίτσι που Έπαιζε με τη Φωτιά) σκηνοθετεί τη -βασισμένη σε αληθινή ιστορία- απαγωγή του Ολλανδού κροίσου Φρέντι Χάινεκεν.

Παίζουν ακόμη: Σαμ Γουόρθινγκτον, Τζιμ Στέρτζες και Ράιαν Κουάντεν

(Tanweer)

Δείτε περισσότερα Galleries Ματωμένος Γάμος

Ο «Ματωμένος γάμος» είναι το αριστούργημα του Λόρκα. Η ποίηση συναντά την σκληρότητα και το πάθος την απόγνωση. Μία σπουδή για τον έρωτα και τον θάνατο.

Μία τραγωδία για τον πιο αμείλικτο δαίμονα: τον Έρωτα

Στον ρόλο της νύφης, μετά από αντικατάσταση της Λένας Παπαληγούρα, εμφανίζεται η Λίλα Μπακλέση.

Σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας.

Ακόμη πρωταγωνιστούν: Η Εβελίνα Παπούλια (ΜΑΝΑ), ο Δημήτρης Μοθωναίος (Λεονάρντο), ο Λάμπρος Κτεναβός (Γαμπρός), η Ειρήνη Μπουνταλή (Γυναίκα), ο Δημήτρης Γεωργαλάς (Πατέρας), η Ιφιγένεια Αστεριάδη (Φεγγάρι/Δούλα) και η Αριάδνη Καβαλιέρου (Παιδί-Θάνατος)

Θέατρο Αποθήκη, Σαρρή 40, Ψυρρή, Τηλ. 210 3253153 & στο TICKET365.GR

Δείτε περισσότερα Galleries Cinema: Μακριά από τους ανθρώπους

Ο Γάλλος Νταβίντ Ελχόφεν εμπνέεται από τη «Φιλοξενία» του Καμί και τοποθετεί τον Βίγκο Μόρτενσεν και τον ανερχόμενο Ρεντά Κατέμπ σε ένα απομονωμένο χωριό της Αλγερίας, το 1954, ενώ ξεκινά ο αντιαποικιακός αγώνας ενάντια στους Γάλλους.

Καθώς οι αντάρτες περικυκλώνουν την περιοχή, ο δάσκαλος του χωριού, Νταρού (Μόρτενσεν) συνοδεύει τον Μοχάμεντ (Κατέμπ), έναν ντόπιο που κατηγορείται για φόνο, μέχρι την πόλη όπου θα δικαστεί.

Τη μουσική υπογράφουν οι Νικ Κέιβ και Γουόρεν Έλις, ενώ συνεργάζεται και ο Ψαραντώνης.

(One from the Heart)

Δείτε περισσότερα Galleries Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ ΙΙ

Τώρα που το Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ έχει γεμίσει από τους μόνιμους ενοίκους του, οι μάνατζερ της επιχείρησης, Μίριελ (Μάγκι Σμιθ) και Σόνι (Ντεβ Πατέλ) ονειρεύονται να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και ανακαλύπτουν το ιδανικό μέρος για το Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ ΙΙ.

Καθώς οι εργασίες ξεκινούν, η Έβελιν (Τζούντι Ντεντς) και ο Ντάγκλας (Μπιλ Νάι) συνεχίζουν να περνούν χρόνο μαζί, χωρίς να ξέρουν πού μπορεί να οδηγήσουν τα συχνά ραντεβού τους.

Εν τω μεταξύ, ο Νόρμαν (Ρόνταλντ Πίκαπ) και η Κάρολ (Νταϊάνα Χαρντκάστλ) δοκιμάζουν την αποκλειστική σχέση, η Μάτζ (Σίλια Ίμρι) προσπαθεί να αποφασίσει ανάμεσα σε δύο μνηστήρες,βρίσκει και ο νεοαφιχθείς Γκάι (Ρίτσαρντ Γκιρ) τη μούσα για το νέο του μυθιστόρημα στο πρόσωπο της μητέρας του Σόνι, κα. Καπούρ (Λιλέτ Ντουμπέι).

Δείτε περισσότερα Galleries Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ ΙΙ

Το 2012 η πρώτη ταινία έκανε τη μεγάλη κινηματογραφική έκπληξη, μαγεύοντας εκατομμύρια θεατές με την ιστορία επτά Βρετανών συνταξιούχων που ταξιδεύουν στην Ινδία για να επενδύσουν το εισόδημά τους σε ένα νέο τοπικό ξενοδοχείο «για Ηλικιωμένους».

«Όλοι μας εκπλαγήκαμε», παραδέχεται η βραβευμένη με Όσκαρ Τζούντι Ντεντς. «Η πρώτη ταινία έγινε τεράστια επιτυχία. Είναι φοβερό το πόσοι άνθρωποι με προσέγγισαν να μου μιλήσουν για αυτήν. Οπότε η επιστροφή μας στην Ινδία ήταν φανταστική».

Σκηνοθετεί ο Τζον Μάντεν. (Odeon)

Δείτε περισσότερα Galleries Λυρική Σκηνή: Η Αλεπουδίτσα

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει για πρώτη φορά μια από τις πιο απολαυστικές όπερες του παγκόσμιου ρεπερτορίου που περιγράφει την τρυφερή ιστορία μιας άτακτης αλεπούς. Πρόκειται για το αριστούργημα του Τσέχου συνθέτη Λέος Γιάνατσεκ H πονηρή αλεπουδίτσα, η οποία θα παρουσιαστεί στην θρυλική παραγωγή του Ντείβιντ Πάουντνυ που πρωτοπαρουσιάστηκε από την Εθνική Όπερα της Ουαλίας και την Όπερα της Σκωτίας.

Δείτε περισσότερα Galleries Λυρική Σκηνή: Η Αλεπουδίτσα

Πρόκειται για έναν ύμνο στον κύκλο της ζωής, ένα αλληγορικό έργο με ονειρική μουσική, το οποίο ο Γιάνατσεκ συνέθεσε στο τέλος της δημιουργικής του πορείας.

Η όπερα απευθύνεται εξίσου σε μικρούς και μεγάλους. Η παραγωγή, την αναβίωση της οποίας υπογράφει η Ελαίην Τάυερ Χωλ, είναι πολύχρωμη, ζωηρή και με αίσθηση του χιούμορ.

Την Ορχήστρα διευθύνουν οι διακεκριμένοι Μαέστροι -με ειδίκευση στο έργο του Γιάνατσεκ- Γιάροσλαφ Κύσλινγκ και Οντρέι Όλος.

Παρουσιάζεται στα τσέχικα με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Συμμετέχουν η Χορωδία και η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ.

Θέατρο Ολύμπια 28, 29 Maρτίου και 1, 3, 4, 5 Απριλίου.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: agenda, cinema, ατζέντα, δημοτικό θέατρο πειραιά, η ατζέντα της εβδομάδας, θέατρο, σινεμά

Keywords
ιδεες, εβελίνα παπούλια, αθηνα, πειραιας, θεατρο, κυπρος, θοκ, viva, ελλαδα, orange, black, οτε, cinema, ote, heineken, φως, τηλ, heart, γκιρ, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, odeon, ελσ, tags, αρτεμις αστεριαδη, αργιες 2012, ολυμπια, τελος του κοσμου, εθνικη λυρικη σκηνη, ψαραντωνης, γαμος, εθνικη, ζωγραφικη, ινδια, ιφιγενεια, κυπρου, λυρικη σκηνη, μουσειο μπενακη, μουσικη, πειραιως, φως, cinema, orange, ote, αλεπουδιτσα, αμερικη, αριαδνη, αρχιτεκτονικη, ατζεντα, αφιξεις, βραδυ, δασκαλος, δειτε, εβελίνα παπούλια, εγινε, ειρηνη, εκθεση, ελσ, εννοια, επτα, επιτυχια, ερχεται, ζωης, ιδια, λορκα, λυρικη, λυτρα, μακρια, μορφη, μπενακη, μυθιστορημα, μοχαμεντ, ξενοδοχειο, ομαδα, ποιηση, οπερα, παθος, παρουσιαση, ποιοτητα, πολεοδομια, ραντεβου, ρολο, σειρα, σκηνες, σκηνοθεσια, τηλ, τολμη, φοβερο, φορα, χιουμορ, ψυρρη, οντρει, αγωνας, black, class, δημητρης, ερωτες, heineken, ιδανικο, ορχηστρα, σκηνη, single, υλικα, viva, viva.gr
Τυχαία Θέματα