6+1 πολιτιστικά δρώμενα για μικρούς & μεγάλους

16:25 7/5/2015 - Πηγή: Jenny.gr

Ένα πρωτότυπο φεστιβάλ μουσικής για παιδιά στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, ο Ralph Fiennes σε απευθείας μετάδοση από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, οι τελευταίες παραστάσεις του Κύκλου με την Κιμωλία στο Παλλάς και μια ιδιαίτερη έκθεση αφιερωμένη στο Cine Απόλλων, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, είναι

ανάμεσα στις προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα.

1 ΑΠΟ 8 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Balthazar

Το νεοκλασικό κτίριο της οδού Τσόχα, στους Αμπελόκηπους ανοίγει τις πόρτες του ξανά την Παρασκευή 8 Μαϊου σηματοδοτώντας επίσημα την έναρξη του φετινού καλοκαιριού.

Ο chef Χριστόφορος Πέσκιας αναλαμβάνει την κουζίνα σχεδιάζοντας ένα μενού βασισμένο σε άριστες πρώτες ύλες, Ελληνική fusion κουζίνα με πιάτα, όπως το flank steak με σάλτσα τσιμιτσούρι και ελληνικό fish and chips.

Παράλληλα, ο Μανώλης Κονιωτάκης με την ομάδα του, θα προσφέρει ένα από τα καλύτερα sushi της Αθήνας στεγάζοντας και το Freud Oriental στον κήπο του Balthazar.

Η λίστα για τα καλοκαιρινά cocktailς είναι του Αλέξανδρου Γκικόπουλου και οι γλυκιές δημιουργίες του chef patissier Διονύση Αλέρτα.

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά μετά τις 21:00 εκτός Κυριακής

Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αμπελόκηποι 11521 www.balthazar.gr / 210 6412300-309 / 6942559231

Δείτε περισσότερα Galleries Big Bang : Φεστιβάλ μουσικής για παιδιά

9-10 Μαΐου 2015

Το Big Bang είναι ένα συναρπαστικό φεστιβάλ μουσικής για παιδιά (έως 12 ετών), για τις ανάγκες του οποίου μεγάλα πολιτιστικά κέντρα της Ευρώπης μεταμορφώνουν το χώρο τους σε ένα μουσικό λαβύρινθο γεμάτο περιπέτειες.

Μετά τη Γαλλία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Γερμανία και τη Νορβηγία, το Big Bang έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών με μια γκάμα ακουσμάτων, από όπερα για βρέφη μέχρι τζαζ και από ηχητικές κατασκευές μέχρι έθνικ ήχους.

Σε κάθε εκδήλωση, επαγγελματίες μουσικοί ανοίγουν διάλογο με τους νεαρούς τραγουδιστές και οργανοπαίκτες και μοιράζονται τη σκηνή μαζί τους.

Αποστολή του φεστιβάλ είναι να παρουσιάσει τον πλούτο της μουσικής με έναν ευφάνταστο και περιπετειώδη τρόπο που να είναι προσιτός στα παιδιά.

www.bigbangfestival.eu

www.sgt.gr

Δείτε περισσότερα Galleries

H σειρά Odyssey που κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στον ΟΤΕ TV είναι ένα πολυσύνθετο ταξίδι στην παγκόσμια πολιτική, την εταιρική κατασκοπεία και τα στρατιωτικά μυστικά, το οποίο ενώνει τρεις αγνώστους που έχουν μόνο ένα πράγμα κοινό… την αλήθεια.

Σε αυτό το δράμα δράσης, μια διεθνής συνωμοσία αναδεικνύεται όταν οι ζωές μιας γυναίκας στρατιώτη των Ειδικών Δυνάμεων, ενός απογοητευμένου εταιρικού δικηγόρου και ενός πολιτικού ακτιβιστή βρεθούν αναπάντεχα μπλεγμένες μεταξύ τους.

Μείνετε συντονισμένοι κάθε Τετάρτη στις 22.00 στο ΟΤΕ CINEMA 1HD (από 13/5).

Δείτε περισσότερα Galleries Έκθεση: ΣΙΝΕΜΑ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ

Στη μαγεία της κινηματογραφικής αίθουσας και της 7ης Τέχνης ταξιδεύει η νέα έκθεση του Φραγκίσκου Δουκάκη που παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης με οδηγό τις μνήμες από την παιδική και νεανική του ηλικία, δημιούργησε μια σειρά έργων, όπου πρωταγωνιστούν η σκοτεινή αίθουσα, το φως της μεγάλης οθόνης, οι σταρ του Χόλιγουντ και ο ίδιος ο κινηματογράφος.

Έως 10 Μαΐου, Φίλωνος 29, Πειραιάς.

Δείτε περισσότερα Galleries Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Άνθρωπος &Υπεράνθρωπος

Μια ρομαντική κωμωδία, ένας επικός μύθος και μια πύρινη φιλοσοφική διαμάχη: το περίφημο έργο Μan and Superman [Άνθρωπος και υπεράνθρωπος] του Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, που θέτει θεμελιώδη ερωτήματα για τον άνθρωπο, ξαναζωντανεύει στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας και μεταδίδεται ζωντανά στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη την Πέμπτη 14 Μαΐου, με αγγλικούς υπότιτλους.

Σε αυτή την αναβίωση του προκλητικού, κλασικού έργου, τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Τζακ Τάννερ ερμηνεύει ο υποψήφιος για Όσκαρ Ρέιφ Φάινς (Ο άγγλος ασθενής, Η λίστα του Σίντλερ) υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Σάιμον Γκόντγουιν. Η παράσταση από το Lyttelton Theatre του Λονδίνου είναι μια ακόμη επιτυχημένη παραγωγή της φετινής σειράς μεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας.

Το θέμα της κωμωδίας βασίζεται στην πασίγνωστη υπόθεση του Δον Ζουάν. Ο Τζακ Τάννερ ένας ευκατάστατος… επαναστάτης, υποκύπτει τελικά στα θέλγητρα της Αν, μιας όμορφης και πλούσιας κληρονόμου. Στη διαθήκη του, ο πατέρας της Αν (Ίντιρα Βάρμα) ορίζει ως κηδεμόνες της δύο άνδρες, ένας από τους οποίους είναι ο Τάννερ. Ο ριζοσπάστης στοχαστής και αμετανόητος εργένης συγκρούεται με τη γοητευτική νεαρή γυναίκα, η οποία αρχικά τον αποδέχεται ως κηδεμόνα της και αργότερα κατορθώνει να τον πείσει να την παντρευτεί.

Πληροφορίες στο 210 72.82.333/ www.megaron.gr

Δείτε περισσότερα Galleries Τελευταίες παραστάσεις: Ο Κύκλος με την κιμωλία

Την Κυριακή 17 Μαΐου ολοκληρώνονται οι παραστάσεις για τον Κύκλο με την κιμωλία, το διάσημο έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη που παρουσιάζεται από τον Μάρτιο στο θέατρο Παλλάς.

Η μετάφραση του Οδυσσέα Ελύτη και η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 1957 από τον Κάρολο Κουν, αποτελούν το στήριγμα των συντελεστών αυτής της παράστασης, ενώ το Παλλάς μετατρέπεται σ’ ένα ερειπωμένο θέατρο, στο οποίο κάποιοι ηθοποιοί ανεβάζουν το έργο, αξιοποιώντας τα υλικά που ανακαλύπτουν στον χώρο.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, πλαισιωμένοι από 12μελή θίασο, εμφανίζονται οι Αιμίλιος Χειλάκης (Αζτάκ), Μαρία Πρωτόπαππα (Γρούσα), Ελισάβετ Μουτάφη (Γυναίκα του Κυβερνήτη) και Αποστόλης Τότσικας (Σιμών), ενώ ο Δημήτρης Λιγνάδης αναλαμβάνει τον ρόλο του αφηγητή.

Δείτε περισσότερα Galleries Cinema; Μια Υπόσχεση

Στη Γερμανία του 1912 ένας νεαρός απόφοιτος μηχανικός, από χαμηλή κοινωνική τάξη, ο Φρίντριχ Ζάιτς γίνεται το δεξί χέρι του μεσήλικα μεγιστάνα Καρλ Χοφμέιστερ. Όταν η κατάσταση της υγείας του Χοφμέιστερ χειροτερεύει και τον καθηλώνει μόνιμα στο σπίτι του, ο Φρίντριχ αρχίζει να τον επισκέπτεται πια εκεί, όπου γνωρίζει την κατά πολύ νεότερη σύζυγό του, Σάρλοτ. Αμέσως την ερωτεύεται και αρχίζει να παλεύει με τα συναισθήματά του για εκείνη, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι είναι αμοιβαία. Όταν πια οι δύο ερωτευμένοι αποκαλύπτουν την αμοιβαία έλξη τους, ο Φρίντριχ αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα και να εκπροσωπήσει τον Χοφμέιστερ στο εξωτερικό. Παράλληλα, το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, τον κρατάει μακριά από τη Γερμανία για πολύ καιρό.

Πρωταγωνιστούν ο Άλαν Ρίκμαν (Χάρι Πότερ), η Ρεμπέκα Χολ (Vicky Cristina Barcelona) και ο Ρίτσαρντ Μάντεν (Game of Thrones).

Σκηνοθετεί ο πολυβραβευμένος Γάλλος Πατρίς Λεκόντ (Ο Εραστής της Κομμώτριας, Μπουτίκ για Αυτόχειρες). (Seven Films)

Δείτε περισσότερα Galleries “Έτσι κι αλλιώς”

Μάριος Ιορδάνου και Μικρές Νοθείες

Το «Έτσι κι αλλιώς» είναι το πρώτο μουσικό single του Μάριου Ιορδάνου, που κυκλοφορεί μαζί με το συγκρότημά του «Μικρές Νοθείες«, σε μουσική και στίχους του ιδίου.

Πρόκειται για μια ρομαντική rock μπαλάντα, στην οποία η απαλή μελωδία του πιάνου εναλλάσσεται με κιθαριστικά περάσματα ενώ σε κουπλέ και ρεφρέν ενώνονται οι φωνές του Μάριου Ιορδάνου και της Σοφίας Καζαντζιάν.

Kυκλοφορεί από την Final Touch (distributed by Cobalt).

YouTube link: http://youtu.be/iQlcg_zSo6Y

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: agenda, ατζέντα, διασκέδαση, έξοδος, Θέατρο Παλλάς, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, παραστάσεις, σινεμά, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ψυχαγωγία

Keywords
δρωμενα, game of thrones, big bang, οτε tv, το φως, Οδυσσέας Ελύτη, θεατρο, αθηνα, cine, πειραιας, chef, fusion, fish, sushi, big, μαΐου, γαλλια, ελλαδα, odyssey, οτε, δραμα, cinema, σινεμα, απολλων, νέα, φως, σταρ, superman, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, μπρεχτ, μετάφραση, barcelona, game, films, single, rock, youtube, http, tags, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, θεμα εκθεσης 2012, ξανα, θεατρο παλλας, φιλοσοφικη, οτε tv, μετάφραση, βελγιο, γερμανια, γυναικα, εθνικο θεατρο, εξοδος, ηθοποιοι, θεμα, ισπανια, μουσικη, σινεμα, σταρ, φως, cinema, αιμιλιος χειλακης, αλεξανδρα, αμοιβαια, αμπελοκηποι, ανθρωπος, απολλων, ατζεντα, γινεται, δειτε, δον ζουαν, αιθουσα, εκθεση, ελισαβετ, ελξη, εβδομαδα, ερχεται, ηλικια, υποθεση, κατασκευες, κουζινα, κυκλος, κιμωλια, κτιριο, κωμωδια, μαγεια, μαΐου, μακρια, μεγαρο μουσικης, μελωδια, μηχανικος, μπρεχτ, μαρια, μυθος, μυστικα, νορβηγια, ομαδα, οπερα, παιδια, παλλας, πεμπτη, πιατα, πορτογαλια, πορτες, ρολο, συζυγο, σειρα, σκηνοθεσια, σπιτι, στεγη γραμματων και τεχνων, τοτσικας, το φως, φεστιβαλ, φορα, χερι, big bang, big, chef, cine, class, http, δημητρης, ερωτευμενοι, εθνικο, fish, fusion, χωρα, ιορδανου, κινηματογραφος, κηπο, κωνσταντινου, κυριακη, odyssey, rock, σκηνη, single, sushi, superman, ταξιδι, υγειας, υλικα, χειλακης
Τυχαία Θέματα