5+1 culture activities και όχι μόνο για αυτή την εβδομάδα

Αυτή η εβδομάδα μπορεί να χωρέσει τα πάντα. Από σινεμά με τα πιτσιρίκια μέχρι παράσταση με dress code στολή κατάδυσης.

1 ΑΠΟ 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > 50α Δημήτρια

Το πολιτιστικό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης γίνεται 50 ετών.

Πιστά στο νεωτερικό, κοσμοπολίτικο και εξωστρεφές πνεύμα, που ειδικά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να προσδίδει στη Θεσσαλονίκη στοιχεία μητρόπολης νέων και πρωτοποριακών πράξεων και

ιδεών, τα φετινά 50ά Δημήτρια, σε πείσμα της δεινής οικονομικής συγκυρίας, φιλοδοξούν να φέρουν στην πόλη στοιχεία και δράσεις που θα τη μεταμορφώσουν σε πανελλαδικό, αλλά και διεθνή προορισμό.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries 8η Μπιενάλε Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων, Μπενάκη

Η θεσμοθέτηση της Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων ήταν μία από τις πρώτες δραστηριότητες του νεοσυσταθέντος Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής το 1995. Στην εικοσαετή πορεία του, έχουν συμμετάσχει αρχιτέκτονες που γεννήθηκαν το 1949 (στην 1η Biennale) μέχρι και αρχιτέκτονες που γεννήθηκαν το 1987 (στην 7η Biennale), δηλαδή αρχιτέκτονες με διαφορά μεγαλύτερη από μία γενιά.
Η 8η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων πραγματοποιείται σε μία από τις κρισιμότερες περιόδους της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Οι φετινές 214 συμμετοχές είναι πολύ ενθαρρυντικές, μεσούσης της κρίσης, για την σημασία που αποδίδουν οι νέοι Έλληνες αρχιτέκτονες στον θεσμό της Biennale, ενός σημαντικού βήματος για την προβολή του αρχιτεκτονικού έργου.
Υπό την έννοια αυτή η Biennale αποτελεί ένα βαρόμετρο που σημαδεύει στη διάρκεια του χρόνου, όχι απλά νέες παρουσίες με αξιόλογα έργα, αλλά κυρίως την γενικότερη κατεύθυνση και τις τάσεις της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής. Η κριτική επιτροπή επέλεξε να προβάλλει 59 συνολικά μελέτες, οι μισές εκ των οποίων είναι υλοποιημένες και οι άλλες μισές όχι.

Δείτε περισσότερα Galleries Drops of breath, μια υποβρύχια παράσταση

Το Drops of breath («Σταγόνες αναπνοής» ) θα πραγματοποιηθεί (25-27/9 ) σε βάθος 6 μέτρων στη θάλασσα του Ακρωτηρίου­ του Σουνίου, κάτω από το ναό του Ποσειδώνα (παραλία «Grecotel Cape Sounio» ), με τη συμμετοχή χορευτών που έγιναν δύτες και δυτών που έγιναν χορευτές.
Οι 14 χορευτές-δύτες, μεταξύ των οποίων 3 χορευτές με αναπηρία και 3 παιδιά, θα κινούνται στο υποθαλάσσιο κυκλικό σκηνικό του Γιώργου Γεωργίου ακούγοντας την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Τρύφωνα Κουτσουρέλη.

Το Drops of Breath δεν σταματά στις τρεις παραστάσεις του Σουνίου. Από τις 25 έως τις 27 Οκτωβρίου μέρος της μαγνητοσκοπημένης υποβρύχιας παράστασης θα προβάλλεται στο σύμπλεγμα των κτιρίων και στους κήπους του Μουσείου Βορρέ. Σ.Β.

​​Πληροφορίες για τις παραστάσεις στο Σούνιο στο τηλ. 210 72.34.567.

Δείτε περισσότερα Galleries 44ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Το 44ο Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στην «Ανάγνωση ως πολιτική πράξη» και πραγματοποιείται με τη συνεργασία της UNICEF.

Δευτέρα έως Πέμπτη 18:00-22:30
Παρασκευή – Σάββατο 18:00-23:00
Κυριακή 11:00-22:30

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries Minions

Ξεκίνησαν ως σχεδόν βουβοί («Μπανάνα!» ), γκαφατζήδες βοηθοί του σατανικού εφευρέτη Γκρου στο «Εγώ, ο Απαισιότατος». Ποια όμως είναι η ιστορία των Μίνιονς και πώς αυτά έφτασαν στα εργαστήρια του αφοσιωμένου στο κακό επιστήμονα; Σε μια ξεκαρδιστική πρώτη σκηνή της δικής τους ταινίας με τον τίτλο «Μίνιονς», που βγαίνει σήμερα στις αθηναϊκές αίθουσες, μαθαίνουμε πως από καταβολής κόσμου τα μικρά κίτρινα πλασματάκια είχαν ένα και μόνο σκοπό: να βρουν τον απόλυτο κακό και να τον υπηρετήσουν πιστά. Όλες τους οι προσπάθειες όμως θα στεφθούν με παταγώδη (κωμικοτραγική ) αποτυχία κι έτσι η τελευταία θα φέρει τρεις –δεν τους λες και πανέξυπνους– γενναίους Μινιον-εξερευνητές να αναζητούν νέο αφέντη. Θα καταλήξουν στο swinging London των ’60s και τη Σκάρλετ Όβερκιλ, η οποία σχεδιάζει, ως κακή αρχή, να σφετεριστεί το βρετανικό βασιλικό θρόνο. Αυτό που ακολουθεί είναι ένα διασκεδαστικότατο πανδαιμόνιο παρεξηγήσεων, καταδιώξεων, αιφνιδιαστικών ανατροπών και, φυσικά, άφθονου γέλιου υπό τους ήχους ενός νοσταλγικά ροκ σάουντρακ.

Δείτε περισσότερα Galleries CTC Restaurant

Ένα γαστριμαργικός παράδεισος από τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη και την ομάδα του. Μια εντελώς διαφορετική πρόταση με έμφαση στις πρώτες ύλες, στην έμπνευση και την τέρψη της ανθρώπινης αίσθησης. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Αθήνα.
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο από 19:00 έως τα Μεσάνυχτα.
Τηλ: +302107228812

CTC Restaurant

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
Τυχαία Θέματα