5 λόγοι για να περάσετε την πόρτα του σπιτιού σας

1 ΑΠΟ 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Kiss me, Kate στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αφού ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, το μιούζικαλ Kiss me, Kate, που βασίστηκε στο Ημέρωμα της στρίγγλας του Σαίξπηρ, επιστρέφει στις 4 Οκτωβρίου 2015 για 5 παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η πρεμιέρα του Kiss me, Kate στο

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, σκόρπισε τον ήχο της συμφωνικής τζαζ από τη χρυσή εποχή του Μπρόντγουεϋ με το μαγικό άγγιγμα της Καμεράτα , και καταχειροκροτήθηκε.

Ο Γιώργος Πέτρου παρουσιάζει την αριστοτεχνική ενορχήστρωση του Robert Russell Bennet [Ρόμπερτ Ράσσελ Μπέννετ] από το 1948. Μαζί με τον Πάρι Μέξη δημιούργησαν έναν κόσμο που «που ζει, ανασαίνει και χορεύει μπρος και πίσω από τη θεατρική σκηνή και κινείται με ευκολία ανάμεσα στην όπερα , την οπερέτα , το μπαλέτο, την τζαζ, τον συμφωνικό ήχο, αλλά και την αβανγκάρντ της δεκαετίας του 1940, κλείνοντας το μάτι στον Στραβίνσκι». Υπό την καθοδήγηση του John Todd η Καμεράτα δίνει στους ηθοποιούς το ρυθμό αυτού του αριστουργήματος του αμερικανικού μιούζικαλ για να κινηθούν ανάμεσα στους δύο κόσμους που έπλασε με τα σκηνικά της η Αλεξία Θεοδωράκη, ένα σύγχρονο, funky backstage και μια νοσταλγική Ιταλία του 1950 στη θέση της σαιξπηρικής Πάδοβας.

Η Καιτούλα, ο Πετρούκιος, η Μπιάνκα και ο Λουκέντιος του Σαίξπηρ, η Lilly Vanessi, ο Fred Graham, η Lois Lane και ο Bill Calhoun του Cole Porter ζωντανεύουν από δοκιμασμένους για το ταλέντο τους και πολύ αγαπητούς στο κοινό ηθοποιούς και τραγουδιστές

Τι συμβαίνει στο Kiss me, Kate; Δύο ηθοποιοί-σταρ, πρώην σύζυγοι, συναντώνται ξανά στη σκηνή για να ερμηνεύσουν την Κατερίνα και τον Πετρούκιο σε μια νέα μουσική εκδοχή της Στρίγγλας που έγινε αρνάκι του Σαίξπηρ. Η ανυπότακτη σταρ και ο εγωκεντρικός, αλλά χαριτωμένος πρώην σύζυγος ακροβατούν στα όρια των αντοχών τους, φλερτάρουν, ερωτεύονται και παραδίδονται στην τρέλα του έρωτα, αφήνοντας πίσω τους κλισέ και κοινωνικές επιταγές. Γύρω τους, μια τραγουδίστρια του καμπαρέ, ένας τζογαδόρος χορευτής, δύο γκάνγκστερ παλιάς κοπής, ένας ναύαρχος και ένας χορός παρεξηγήσεων και κοινωνικών στερεοτύπων που αποδομούνται και ξανασυστήνονται στο κοινό.

Δείτε περισσότερα Galleries Φιλουμένα, Εθνικό Θέατρο

Η μεγάλη περσινή επιτυχία «Φιλουμένα» του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο ξανά στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η Ελένη Ράντου ερμηνεύει τον επώνυμο ρόλο, ο Άλκης Κούρκουλος το ρόλο του Σοριάνο με τη σκηνοθετική ματιά του Σταμάτη Φασουλή.

Δείτε περισσότερα Galleries Μήπως Είσαι ο Τύπος μου;

Ένας Παριζιάνος καθηγητής φιλοσοφίας διορίζεται σε μια επαρχιακή κωμόπολη, όπου γνωρίζει και ερωτεύεται την Τζενιφέρ, μια αισιόδοξη απέναντι στη ζωή κομμώτρια. Πόσο μακριά όμως μπορεί να πάει η σχέση τους όταν εκείνος της μιλάει για τον Καντ κι εκείνη του μαθαίνει να ξεφαντώνει με καραόκε;

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Λουκά Μπελβό με τους: Εμιλί Ντεκέν, Λοΐκ Κορμπερί

Δείτε περισσότερα Galleries Santiago Calatrava, Μουσείο Μπενάκη

Η ανοικοδόμηση του ελληνορθόδοξου ναού του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1) και θα διαρκέσει έως τις 25 Οκτωβρίου 2015.

Η έκθεση προτάθηκε στο Μουσείο Μπενάκη από τον αρχιτέκτονα Santiago Calatrava και την Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού και Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα. Στην Εθνική Πινακοθήκη άλλωστε είχε πραγματοποιηθεί το 2001 η αναδρομική έκθεση του αρχιτέκτονα με τίτλο «CALATRAVA: Γλύπτης, Αρχιτέκτονας , Μηχανικός».

Στο Μουσείο Μπενάκη θα παρουσιαστούν τα στάδια της αναδημιουργίας του ναού του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» μέσα από αρχιτεκτονικές μακέτες, σχέδια, ακουαρέλες, ψηφιακές αποδόσεις του ναού, καθώς και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

Δείτε περισσότερα Galleries Ντέμη Κάια, «The Heart Wants What it Wants»

Τη δεύτερη ατομική της έκθεση παρουσιάζει στην a.antonopoulou.art, η Ντέμη Κάια, με τίτλο «The Heart Wants What it Wants»,Το μαύρο μουσείο. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου στις 20:00-22:00.

Γράφει στο κείμενο της έκθεσης ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής Χριστόφορος Μαρίνος: ”…Για τους λάτρεις της ερωτικής λογοτεχνίας, τα θέματα που κεντρίζουν την Κάια ώστε να τα αποδώσει ζωγραφικά είναι λίγο πολύ γνωστά: ο συγχρωτισμός του ανθρώπου με τα ζώα, σε σημείο ερωτικής έλξης· το θαύμα του γυμνού σώματος και ο φετιχισμός του· η γυμνότητα και οι θεολογικές της προεκτάσεις· η κοινή φύση του ερωτισμού και της αγιοσύνης. Αν σε αυτά προσθέσουμε το ενδιαφέρον της Κάϊα για τον ναρκισσισμό της αυτοφωτογράφισης –τα λεγόμενα σέλφι, που κατακλύζουν το διαδίκτυο κυρίως μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης– μπορεί κανείς να σχηματίσει μια αντιπροσωπευτική εικόνα για τη ζωγραφική της…
…Εντέλει η Ντέμη Κάια σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας παρέκκλισης: ερωτικής, συναισθηματικής, ψυχολογικής, κοινωνικής. Η σκοτεινή ευτυχία που διατρέχει τα περισσότερα έργα της δεν είναι παρά η σκοτεινή πλευρά της επιτυχίας, της δημοσιότητας, της δημόσιας έκθεσης του εαυτού και του (φωτογραφημένου) σώματος. Οι επιρροές της Κάια, δηλαδή οι πηγές στις οποίες ανατρέχει και αποτελούν το υπόστρωμα της νέας ζωγραφικής της δουλειάς, κυμαίνονται από τα φωτογραφικά αυτοπορτρέτα επωνύμων και ανωνύμων ως τις παρενέργειες του ερωτικού παροξυσμού…”

Εγκαίνια Έκθεσης : Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 20:00 – 22:00
Διάρκεια Έκθεσης : 08.10.2015 – 14.11.2025
Ώρες Λειτουργίας : Τετ-Παρ 2-8 και Σαβ. 12-4

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
Τυχαία Θέματα