23 «μυστικά» από το Sex and the City

Η σειρά – φαινόμενο που λάτρεψαν οι γυναίκες και μίσησαν οι άντρες έχει κι αυτή τα δικά της μυστικά. Οι φανατικοί τηλεθεατές σίγουρα γνωρίζουν κάποια από αυτά. 16 χρόνια μετά το πρώτο επεισόδιο του Sex and the City ακόμα βγαίνουν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες και στοιχεία που δεν ξέραμε. Οι Carrie Bradshaw, Miranda Hobbes, Charlotte York και Samantha Jones έγραψαν τη δική τους τηλεοπτική ιστορία και έκαναν χιλιάδες γυναίκες να ταυτιστούν μαζί τους. Από την άλλη, οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τις τέσσερις ανεξάρτητες και σεξουαλικά απελευθερωμένες γυναίκες, Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kristin Davis και Kim Cattrall δηλώνουν εντελώς διαφορετικές από εκείνες και αποκαλύπτουν κατά καιρούς νέα στοιχεία για τα γυρίσματα, τους ηθοποιούς και τις καταστάσεις που βίωσαν στα γυρίσματα του Sex and the City.

Η τηλεοπτική Carrie Bradshaw, κατά κόσμον Sarah Jessica Parker, είναι η μοναδική από τις 4 πρωταγωνίστριες που στο συμβόλαιό της είχε θέσει όρο να μην εμφανιστεί γυμνή στην οθόνη.Η διάσημη φούστα της Carrie που εμφανίζεται και στις 6 σεζόν στους τίτλους έναρξης της σειράς κόστισε μόλις 5 δολάρια και αγοράστηκε από τη Sarah Jessica από καλάθι προσφορών. Μόλις εκείνη έδειξε τη φούστα στην ενδυματολόγο του σόου, Patricia Field, συμφώνησαν να τη χρησιμοποιήσουν ως ένα από τα outfits της Carrie που τελικά έμελλε να γίνει και το διασημότερο όλων.Σήμερα βρίσκεται κορνιζαρισμένη στο γραφείο του σεναριογράφου της σειράς, Michael Patrick KingCynthia Nixon είναι φυσική ξανθιά και έβαψε τα μαλλιά της χάλκινα για το ρόλο της Miranda Hobbes.Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, η Sarah Jessica Parker περνούσε καθημερινά 18 ώρες περίπου φορώντας τις πανάκριβες γόβες της Carrie Bradshaw.Η Sarah Jessica ήταν εκείνη που είδε πρώτη σε μια λαϊκή αγορά το ντουλαπάκι των φαρμάκων που φιγουράρει στο σπίτι της Κάρι και σκέφτηκε πως θα ήταν ιδανικό για τη σειρά. Παρόλα αυτά, το προσπέρασε για να το μετανιώσει λίγο αργότερα, να γυρίσει πίσω και να ενημερωθεί από τους πωλητές πως το ντουλαπάκι αγοράστηκε για «κάποια τηλεοπτική σειρά».

Στην πρώτη ταινία, σεναριακά η Carrie λαμβάνει το νυφικό της από την ίδια τη Vivienne Westwood ως δώρο για το γάμο της. Αυτό που σίγουρα δεν γνωρίζετε είναι πως το σημείωμα που συνοδεύει το δώρο είναι πραγματικά γραμμένο και υπογεγραμμένο από την σχεδιάστρια.Το κοκκινομάλλικο μωρό που στη σειρά υποδύεται τον Μπρέιντι, τον γιο της Miranda, είναι το ίδιο παιδάκι που βλέπουμε, μεγαλωμένο πια, στον ίδιο ρόλο στην πρώτη ταινία.Ο γιατρός που έφερε στον κόσμο το παιδί της Miranda Hobbes, είναι πραγματικός.Η 5η σεζόν της σειράς αποτελείται από μόλις 8 επεισόδια επειδή η Sarah Jessica Parker ήταν έγκυος.Στο επεισόδιο «Απόδραση από τη Νέα Υόρκη» όπου βλέπουμε τον Matthew McConaughey να υποδύεται τον εαυτό του, το σενάριο ήταν αναπροσαρμοσμένο στα μέτρα του γνωστού ηθοποιού. Αρχικά, ο ρόλος είχε γραφτεί για τον Alec Baldwin, όμως εκείνος αρνήθηκε να παίξει. Τη ίδια άρνηση έδειξαν και ο George Clooney με τον Warren Beatty κι έτσι έγινε η πρόταση στον Matthew McConaughey ο οποίος θέλησε να αποτελέσει μέλος του καστ.Οι διευθύνσεις των 4 ηρωίδων στη σειρά, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν.

Η Kristin Davis, η τηλεοπτική Charlotte York, δεν άφησε ποτέ τη γιαγιά της να παρακολουθήσει τη σειρά γιατί πίστευε πως «δεν θα την καταλάβαινε και θα την παρεξηγούσε».Η Natassa, η σύζυγος του Mr. Big σε όλα τα επεισόδια που εμφανίστηκε φορούσε λευκά. Αυτό συνέβη για να ταιριάζει με την προσωπικότητά της που σύμφωνα με τον Mr. Big ήταν «βανίλια».Ο ρόλος της διαβόητης Samantha Jones ήταν εντελώς κόντρα με την Kim Cattrall, η οποία μάλιστα τον απέρριψε 2 φορές. Αυτός που κατάφερε να την πείσει να δώσει μια ευκαιρία στο σόου ήταν το αγόρι του Darren Star, του παραγωγού της σειράς.Η Sarah Jessica Parker είναι πολύ καλή φίλη με τον Willie Garson, τον τηλεοπτικό γκέι κολλητό της φίλο,Stanford, τον οποίο μάλιστα πρωτογνώρισε χρόνια πριν το Sex and the City σε ραντεβού στα τυφλά.Η Victoria Beckham είχε δεχτεί πρόταση να παίξει στην πρώτη ταινία αλλά αναγκάστηκε να την απορρίψει λόγω των δικαστικών διαμαχών που είχε εκείνη την περίοδο με τα πρώην μέλη των Spice Girls.Η Kim Cattrall αρνούνταν να αποχωριστεί τα ψηλά τακούνια ακόμα και στη σκηνές που φαινόταν από τη μέση και πάνω. Η ίδια δήλωνε πως η γόβες την κάνουν να αισθάνεται «περισσότερο Σαμάνθα».Η Carrie ήταν προγραμματισμένο να είναι μελαχρινή και μόλις μία μέρα πριν το γύρισμα του πιλοτικού επεισοδίου η παραγωγή αποφάσισε να βάψει τα μαλλιά της Sarah Jessica ξανθά.

Όλοι θυμόμαστε τον αξιαγάπητο σκύλο του –επίσης αξιαγάπητου- Aidan, της δεύτερης μεγάλης αγάπης της Κάρι μετά τον Mr. Big. Ο τετράποδος Pitt, ήταν στην πραγματικότητα 2 διαφορετικοί σκύλοι, καθώς ο πρώτος τρόμαζε από την παρουσία του Aidan (John Corbett) και αδυνατούσε να ανταποκριθεί στο ρόλο. Έτσι, η παραγωγή τον αντικατέστησε με έναν άλλο ολόιδιο σκύλο, όμως κανείς δεν κατάλαβε τη διαφορά.Το ομφάλιος λώρος με το οποίο παίζει η γάτα της Miranda και υποτίθεται πως ανήκε στον γιο της, Μπρέιντι ήταν πραγματικός ομφάλιος λώρος.Το 2001 η Sarah Jessica έγινε διευθύντρια παραγωγής του σόου και κέρδιζε 3 εκατομμύρια δολάρια για κάθε επεισόδιο.Η Carrie Bradshaw θέτει συνολικά 92 ερωτήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς, τελευταίο εκ των οποίων ήταν στο τρίτο επεισόδιο από το τέλος. «Μήπως ήρθε ώρα να σταματήσουμε να θέτουμε ερωτήματα;» είπε η Κάρι και στα δύο τελευταία επεισόδια της σειράς δεν ρώτησε το παραμικρό.Το διαμέρισμα της Carrie Bradshaw στο Manhattan πουλήθηκε το 2012 έναντι 9,65 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή 7,45 εκατομμυρίων ευρώ.

Το διαβάσαμε στο koolnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα