22 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια ήμερα σκέψης

Σήμερα είναι η μέρα που όλοι λίγο πολύ πρέπει να σκεφτούμε.

Πρέπει να σκεφτούμε λίγο τον εαυτό μας. Ποιοι είμαστε; Που θέλουμε να πάμε; Τι έχουμε πετύχει; Τι θα θέλαμε να αλλάξουμε; Είμαστε ευχαριστημένοι απ΄τη ζωή μας; Και αν όχι η σκέψη που βοηθά στο να γίνει μια αλλαγή.

Σκεφτήκαμε λοιπόν επειδή είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς στα ερωτήματα αυτά, να σας δείξουμε ένα απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ «What the bleep do we know», το οποίο σας προτείνουμε να το δείτε κιόλας εκτός του ότι θα σας προβληματίσει θα σας δείξει και μια άλλη οπτική της πραγματικότητας. Το απόσπασμα λοιπόν

που επιλέξαμε δείχνει το πείραμα ενός Ιάπωνα επιστήμονα, του Dr. Masaru Emoto για την ακρίβεια, ο οποίος επιχειρεί κάτι που μέχρι σήμερα φαινόταν αδιανόητο: να αποδείξει ότι το νερό είναι μια ζωντανή οντότητα που ανταποκρίνεται συνειδητά όχι μόνο στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος του αλλά και στις ανθρώπινες ψυχικές ενέργειες.

Με τη βοήθεια της σύγχρονης επιστήμης και επιστρατεύοντας ένα προηγμένο τεχνολογικά όργανο, τον Αναλυτή Μαγνητικού Συντονισμού, ερευνά την κρυσταλλική μορφή του νερού και αποτυπώνει φωτογραφικά τις αλλαγές που επιφέρουν σ” αυτήν οι ποικίλες περιβαλλοντολογικές και ανθρώπινες επιδράσεις. Μέσα λοιπόν στα πειράματα που έκανε, ήταν κι ένα που προσπάθησε να δείξει πως η ανθρώπινη σκέψη επηρεάζει την κρυσταλλική μορφή του νερού. Πήρε λοιπόν σταγόνες νερού, τις έβαλε σε δοχεία και προσπάθησε να τις επηρεάσει με θετικές σκέψεις, αγάπη, ευχαρίστηση, ευγένεια κτλ. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Η ανθρώπινη σκέψη άλλαξε τη δομή τους. Σκεφτείτε λοιπόν τι μπορεί να κάνουν οι σκέψεις σε εμάς αν αναλογιστούμε πως το 90% του σώματός μας είναι νερό. Εντυπωσιακό και τρομακτικό αν το σκεφτείτε.

Keywords
Τυχαία Θέματα