Το Μπες στο κλίμα ταξιδεύει στον Ορχομενό

Το «Μπες στο κλίμα» με τον Πέτρο Κουμπλή, ταξιδεύει στον Ορχομενό το Σάββατο 24 Mαρτίου στις 11.00 το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εκεί γνωρίζουν τον Γιάννη Γιοργατζίνο και την αρραβωνιαστικιά του Μαρία, ένα νέο ζευγάρι ιατρών που σχεδιάζει να παντρευτεί. Το σπίτι που μένουν κατασκευάστηκε το 1960 και βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση. Αρκετές υγρασίες, παλαιά κουφώματα, και με σημαντικές απώλειες στη μόνωση.

Το «Μπες στο κλίμα» άλλαξε την καθημερινότητα των δυο γιατρών, μονώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της τοιχοποιίας. Το παλαιό παραδοσιακό χωριάτικο τζάκι μετατράπηκε

σε ενεργειακό, ενώ τοποθετήθηκε ηλιακός θερμοσίφωνας, με αποτέλεσμα να αναβαθμιστεί το σπίτι ενεργειακά ανεβαίνοντας μια κατηγορία στη σχετική κλίμακα.

Ο Γιάννης μαζί με τον Πέτρο παρουσιάζουν στους τηλεθεατές τις ομορφιές του Ορχομενού, ενώ το ζευγάρι έμαθε πολλά για την ανακύκλωση συσκευασιών στους μπλε κάδους. Η Μαρία έμαθε χρήσιμες συμβουλές για το πώς πρέπει να ανακυκλώνει το καμένο λάδι από το τηγάνι, ενώ το ζευγάρι απέκτησε καινούργια οικολογική τηλεόραση και ένα dvd blue ray.

Στο επεισόδιο περιλαμβάνονται οι εξής ενότητες: « Δασική οικολογία», «Κίνα και μόλυνση», οδοιπορικό της εκπομπής στον δήμο Κορίνθου, και παρουσίαση της δράσης του Σπηλαιολόγων - Ορειβατών, στην ενότητα της εκπομπής «Άνθρωποι». Και όπως πάντα, αποχαιρετούν τους τηλεθεατές με ένα βίντεο οικολογικού ενδιαφέροντος που προσφέρει «τροφή για σκέψη».

Keywords
Τυχαία Θέματα