Το Facebook αυξάνει την επισκεψιμότητα στα sites ευρωπαϊκών εφημερίδων

Σύμφωνα με νέα στατιστικά στοιχεία για τη χρήση του διαδικτύου στην Ευρώπη, το Facebook αποδεικνύεται πολύτιμος βοηθός για τις ιστοσελίδες των εφημερίδων.

Η εταιρία comScore, που ειδικεύεται στις μετρήσεις της κίνησης και των τάσεων του ίντερνετ, δημοσίευσε σήμερα μια συγκριτική επισκόπηση των ιστοσελίδων μεγάλων ευρωπαϊκών εφημερίδων για τον Νοέμβριο του 2010 και τον Νοέμβριο του 2011.

Μέσα σε ένα χρόνο, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση

στα ποσοστά επισκεψιμότητας των 5 κορυφαίων ηλεκτρονικών εφημερίδων της Ευρώπης, όταν είχε προηγηθεί επίσκεψη στην ιστοσελίδα Facebook.com.

Το μεγαλύτερο «άλμα» έκανε η τουρκική εφημερίδα Milliyet (αύξηση 9%) ενώ ακολουθεί η Guardian με αύξηση 8.2%.

Η comScore διευκρινίζει πως δεν μπορεί να γνωρίζει εάν η αύξηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι τα θέματα δημοσιεύτηκαν στο Facebook ή αν απλώς έτυχε οι χρήστες να μπουν προηγουμένως στο site του κοινωνικού δικτύου. Τα στοιχεία όμως υποδεικνύουν ότι τα θέματα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, είναι αυτά που είχαν ανέβει και στο Facebook.

Η στατιστική ανάλυση της comScore τιτλοφορείται «Σχεδόν 50% των χρηστών του ίντερνετ στην Ευρώπη επισκέπτονται ιστοσελίδες εφημερίδων», με την DailyMail (Mail Online) να καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε κίνηση. Ακολουθούν η Guardian, η τουρκική Hurriyet και η γερμανική Bild.

Τον Νοέμβριο του 2011, συνολικά 379.4 εκατομμύρια χρήστες επισκέφτηκαν το ίντερνετ, «ξοδεύοντας» 27.8 ώρες ο καθένας online, ενώ το 47.8% αυτών, επισκέφτηκαν κάποια ηλεκτρονική έκδοση εφημερίδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα