Τάσος Χαλκιάς: Έχει πέσει αφόρητα ο πήχης στα κασέ των ηθοποιών

Για την κατάσταση στην ελληνική τηλεόραση, τη δική του θέση στα σίριαλ αλλά και τις οικονομικές απολαβές των ηθοποιών μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Τάσος Χαλκιάς.

Ο ηθοποιός ανέφερε στο περιοδικό «Λοιπόν» πως η «Ονειροπαγίδα» ήταν ίσως η τελευταία του δουλειά στην τηλεόραση, αφού έτσι και αλλιώς δεν του έχει γίνει καμία πρόταση ως τώρα και πιστεύει πως ούτε και μελλοντικά πρόκειται.

Θεωρεί πως η τηλεόραση χρειάζεται νέα πρόσωπα και ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα που

κάνουν τους ρόλους των πατεράδων στην τηλεόραση, χωρίς να σημαίνει ότι έχει κάτι μαζί τους. Τονίζει λέγοντας πως είναι «κολλημένα» τα πράγματα και ότι μόνο οι συγκεκριμένοι ηθοποιοί είναι αναγνωρίσιμοι για αυτούς τους ρόλους.

Γνώμη του είναι ότι για τους νέους ανθρώπους τηλεόραση υπάρχει, έστω και αν γίνονται λίγες δουλειές. Δεν υπάρχει πια η αίγλη και τα σελοφάν που έπεφταν επάνω στους ανθρώπους που έκαναν το ένα σήριαλ μετά το άλλο. Από εδώ και πέρα δεν πρόκειται να γίνει κανένας σταρ μέσω τηλεόρασης.

Ο Τάσος Χαλκιάς αναφέρεται και στην οικονομική κρίση λέγοντας ότι ο πήχης στα κασέ για τους ηθοποιούς της γενιάς του έχει πέσει αφόρητα. Η τελευταία του δουλειά στην τηλεόραση δεν είχε καμία σχέση με το κασέ της προηγούμενης, ήταν 150% κάτω. Όπως λέει: «Η τέχνη είναι υποχρεωμένη να ζει σε βάρος της εμπορικότητας».

Ο ηθοποιός πιστεύει πως η τέχνη έχει μπερδευτεί με τη σόουμπιζ και ολοένα και πουλιέται μέσα σε αυτήν. Με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να απορριφθεί τελείως από την σόουμπιζ. Ο ίδιος εύχεται να μη γίνει ποτέ, γι' αυτό και λέει πως με μια πιθανότητα 99,9% έχει τελειώσει από την τηλεόραση. Δεν αποκλείει μια επανεμφάνισή του, αλλά να ξαναπαίξει σε τακτική σειρά δεν το πιστεύει..

Keywords
Τυχαία Θέματα