Τα κλεμμένα… σκηνικά

Μεγάλη είναι η αναμονή και για τους τηλεθεατές αλλά και για τους ιθύνοντες του Mega για να δουν πως θα πάει η νέα σειρά «Κλεμμένα Όνειρα».

Στο περιοδικό TV Ζάπινγκ μίλησε για τα σκηνικά της σειράς η σκηνογράφος Αγγελική Ανακτορίδη και δήλωσε ότι έπρεπε να εμπνευστεί σκηνικά νεανικά, που να αντικατοπτρίζουν το πάθος για ζωή των φοιτητών του κολεγίου και την ίδια στιγμή να δημιουργήσει

ένα περιβάλλον βγαλμένο από ταινία φαντασίας με χαι-τεκ εγκαταστάσεις και τελευταίας τεχνολογίας υπολογιστικά συστήματα.

«Την έμπνευση για να ξεκινήσεις να δουλεύεις για τα σκηνικά μιας σειράς την παίρνεις πάντα καταρχήν από το σενάριο, από τα πρόσωπα, από τις εικόνες που σου δημιουργεί και στη συνέχεια μετά από συζήτηση με τον σκηνοθέτη, στη συγκεκριμένη περίπτωση τον Δημήτρη Αρβανίτη, καταλήξαμε στα σκηνικά που θα μπορούν να δίνουν ένα στίγμα για όλα όσα θα διαδραματίζονται σε αυτά. Προσπαθήσαμε και αξιοποιήσαμε κάθε εκατοστό του χώρου, ακόμα και τους διαδρόμους και εξαιτίας αυτού τα σκηνικά τα χαρακτηρίζω ''tetris'', είναι σκηνικά δηλαδή που μπαίνουν το ένα μέσα στο άλλο αφού υπάρχει η περίπτωση να τα αλλάξουμε ακόμα και την ίδια ημέρα. Η σειρά ήταν πρόκληση για μένα καθώς συνδυάζει όλα τα στυλ και έπρεπε να ''παίξω'' σε όλες τις ηλικίες» δήλωσε.

Τα σκηνικά του κολεγίου χαρακτηρίζονται από πολλά χρώματα, νεανικές πινελιές και...αμερικάνικο στυλ στη διακόσμηση. Οι πρώτες εικόνες παραπέμπουν σε ένα φροντισμένο αμερικάνικο κολέγιο . «Επισκέφθηκα γνωστά κολέγια της Αθήνας για να πάρω ιδέες και παράλληλα προσάρμοσα τους τοίχους ενός κτιρίου όπου γίνονται κάποια εξωτερικά γυρίσματα για να ''ισορροπήσω" το ήδη υπάρχον σκηνικό με αυτό του πλατό. Άρωμα και χρώμα από μπαράκια που βρίσκουμε στις αμερικάνικες σειρές υπάρχει και στο μπαράκι του κολεγίου με το όνομα USB, το ''στέκι'' των φοιτητών όπου συνηθίζουν να συγκεντρώνονται όλοι μετά τα μαθήματα : Το κόκκινο είναι το χρώμα που κυριαρχεί, το ξύλο είναι το υλικό που είναι διάχυτο στο χώρο, ενώ υπάρχουν ακόμα και αληθινά μηχανήματα που βγάζουν μπύρα και διάφορα ποτά. Εκεί υπάρχει και ο κατάλληλος χώρος για διάφορα live με ζωντανή μουσική που θα παίζουν τα παιδιά του κολεγίου» αποκάλυψε η σκηνογράφος...


Keywords
Τυχαία Θέματα