Πάσχα στην ΕΤ1

Με ειδικές εκπομπές, ποιοτικές ταινίες σε πρώτη τηλεοπτική προβολή, ντοκιμαντέρ και όλες τις Ακολουθίες των ημερών, η ΕΤ1 θα κρατήσει συντροφιά στους τηλεθεατές τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

Τη Μ. Δευτέρα 9 Απριλίου στις 19:00 θα μεταδοθεί η Ακολουθία του Νυμφίου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Γκύζη, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών

και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου

Στις 23:30 θα προβληθεί σε μαγνητοσκόπηση από το Ηρώδειο το αντιπολεμικό έργο του Γκόραν Μπρέγκοβιτς «Ημερολόγια μιας θλιμμένης βασίλισσας», μονόλογος που αφηγήθηκε η Μαρία Ναυπλιώτου συνοδεία μουσικής κλασικού συνόλου και χορωδίας. Το έργο διαδραματίζεται στο σερβικό τμήμα του Σεράγεβο, στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου 1991-1995. Τα κείμενα της παράστασης αποτελούνται από αποσπάσματα επιστολών του Βόσνιου νομπελίστα Ίβο Άντριτς, από κείμενα του Γάλλου λυρικού ποιητή του 16ου αιώνα Πιερ ντε Ρονσάρ, από έργα του Σαίξπηρ και από κείμενα του Σιντράν, ποιητή και συνεργάτη των Μπρέγκοβιτς και Κουστουρίτσα.

Τη Μ. Τρίτη 10 Απριλίου στις 13.30 θα προβληθεί το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Η ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗ: ΕΚΣΤΗΘΙ ΦΡΙΤΤΩΝ ΟΥΡΑΝΕ», που αναζητάει τα ίχνη της υμνογράφου Κασσιανής στην Κωνσταντινούπολη του 8ου αιώνα, μέσα στη δίνη των θρησκευτικών παθών του τέλους της εικονομαχίας..

Στις 17:50 θα προβληθεί το ελληνικό ντοκιμαντέρ «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ», με αφορμή την επέτειο της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων, τα ξημερώματα των Βαΐων στις 10 Απριλίου του 1826, ενώ στις 18:30 θα μεταδοθεί η Ακολουθία του Νυμφίου από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πειραιώς.

Στις 23:30 θα προβληθεί η βραβευμένη τουρκική ταινία του Σεμίχ Καπλάνογλου «ΤΟ ΜΕΛΙ», με τους Ερντάλ Μπεσίκτσιογλου, Μπόρα Άλτας, Τουλίν Οζέν. Ο Γιουσούφ είναι μοναχοπαίδι και ζει με τους γονείς του σε μια απομονωμένη ορεινή περιοχή. Ο πατέρας του ο Γιακούμπ είναι μελισσοκόμος και πρέπει να ταξιδέψει σε ένα μακρινό δάσος για μια ριψοκίνδυνη αποστολή. Όμως οι μέρες περνούν και αυτό ανησυχεί τον Γιουσούφ όσο και τη μητέρα του. Η απόφαση του νεαρού αγοριού να αναζητήσει τον πατέρα του, θα τον οδηγήσει σε μονοπάτια που έως τότε δεν είχε ποτέ «περπατήσει».

Τη Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου στις 13:30 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Η ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΙΝΑ», μια αναδρομή στο μύθο και στην ιστορία της μονής, ενώ στις 18.30 η Ακολουθία του Νιπτήρος από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πετρούπολης.

Στις 22:30, θα μεταδοθεί σε πρώτη τηλεοπτική προβολή το βραβευμένο θρίλερ του Όλιβερ Χιρσμπίγκελ «ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ», με τους Λίαμ Νίσον, Τζέιμς Νέσμπιτ, Άννα Μαρία Μαρίνκα, Τζούλιετ Κρόφορντ κ.α. Το 1975, ο 11χρονος καθολικός Τζο Γκρίφιν γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας συγγενικού του προσώπου από ένα νέο μέλος της Ομάδας Εθελοντών Ulster, τον Άλιστερ Λιτλ. Το γεγονός της δολοφονίας καταστρέφει τις ζωές του Τζο και της οικογένειάς του, που δεν κατάφεραν ποτέ να συμβιβαστούν με την ιδέα της τραγικής απώλειας του αγαπημένου τους προσώπου. Τι θα μπορούσε όμως να συ

Keywords
Τυχαία Θέματα