Οι Γερμανοί φεύγουν… οι Βρετανοί τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα

Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τους Γερμανούς να φοβούνται να έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές και τις μειώσεις κρατήσεων στα ταξιδιωτικά τους γραφεία να φτάνουν το 30%.

Σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση και η Daily Mail η οποία αναφέρεται στην μειωμένη επιθυμία των Γερμανών τουριστών να

έρθουν στη χώρα μας λέγοντας ότι τα γερμανικά τουριστικά γραφεία αναφέρουν μείωση των κρατήσεων στη χώρα μας έως και 30% με την αιτιολογία ότι οι Γερμανοί φοβούνται την εχθρότητα των Ελλήνων αλλά και τις αναταραχές.

Η Air Berlin, Η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωση της την Τρίτη ότι οι κρατήσεις είναι μείον 30% σε σχέση με πέρυσι.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους Βρετανούς τουρίστες των οποίων οι κρατήσεις για τη χώρα μας αντί να έχουν μειωθεί, έχουν αυξηθεί. Οι Βρετανοί τουρίστες έχοντας βρει πακέτα διακοπών έως και 60% φθηνότερα στην Ελλάδα, έχουν κλείσει ήδη τις καλοκαιρινές τους διακοπές χωρίς να νιώθουν φόβο ή ανασφάλεια. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ οι Βρετανοί έχουν οργανώσει τα ταξίδια τους με ασφάλεια και ξέρουν ότι ο πράκτορας τους θα τους βοηθήσει αν συμβεί κάτι.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) κύριος Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να ξεκαθαριστεί ότι η οικονομική κρίση δεν επηρεάζει την ποιότητα των διακοπών των τουριστών. «Η Ελλάδα παραμένει κορυφαίος τουριστικός προορισμός και διαβεβαιώνουμε τους τουρίστες ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι σαν τα άλλα» δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα