Οι αρχές θέλουν τον έλεγχο του Twitter;

Η κλήτευση που έστειλε στο Twitter αυτό το μήνα το Γραφείο του Εισαγγελέα στο Suffolk της Βοστόνης, γεννά σοβαρά ερωτήματα στο διαδίκτυο για το ζήτημα της πρόσβασης της δικαιοσύνης και των αρχών στα online προσωπικά μας δεδομένα.

Στις 14 Δεκεμβρίου, το γραφείο του Εισαγγελέα έδωσε εντολή να επιδοθεί δικαστική κλήτευση στο Twitter προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση στις πληροφορίες

των λογαριασμών δυο χρηστών, οι οποίοι δημοσίευσαν λίστα με προσωπικά στοιχεία που απέκτησαν έπειτα από ''επίθεση'' σε σύλλογο της Αστυνομία της Βοστώνης.

Ο εισαγγελέας ζητά τα στοιχεία των δυο χρηστών, οι οποίοι ωστόσο οι οποίοι δεν αποδέχονται τις κατηγορίες καθώς θεωρούν ότι δημοσίευσαν πληροφορίες που υπήρχε σε public domain.

Το Twitter δεν έχει δώσει τα στοιχεία των δυο χρηστών ενώ θεωρείται ότι στις ΗΠΑ οι αρχές συνηθίζουν να παρακολουθούν κινήσεις χρηστών (όπως η αστυνομία το @occupyboston)...

To ερώτημα ωστόσο που γεννάται ωστόσο είναι το αν το Twitter έχει πραγματικά αρχείο με τις ΙP και τα στοιχεία των χρηστών, και αν μπορούν τελικά τα social media (όπως και το Facebook) να χρησιμοποιηθούν από τις αρχές για την αποκάλυψη της ταυτότητας των χρηστών.



Keywords
Τυχαία Θέματα