Ο Φώτης, ο Αντώνης και τα πελάγη ευτυχίας

Σήμερα, οι πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι στην Ελλάδα δεν είναι πολλοί. Οι δημοσκόποι, όμως, έχουν εντοπίσει δύο: Τον Φώτη και τον Αντώνη.

Ο Φώτης Κουβέλης καταγράφεται σε πρωτοφανή ποσοστά ακόμη και στις περιφερειακές δημοσκοπήσεις. Παίρνει πάνω από 5% παντού στην περιφέρεια. Εκεί που θα παιχτεί το παιχνίδι, δηλαδή.

Γιατί –το έχουμε ξαναπεί- δε φτάνει να χτίσεις μια καλή εικόνα. Πρέπει να βρεις και σοβαρούς ανθρώπους που θα σου «μαζέψουν» το σταυρό, τοπικά.

Μάλιστα, στην περιφέρεια Αττικής, ο Κουβέλης φτάνει και το 8%! Κι όσο το ΠΑΣΟΚ εξευτελίζεται περισσότερο –με Εθνικά Συμβούλια και άλλα τέτοια- τόσο θα κερδίζει ο Κουβέλης. Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, ξέρει καλά πώς παίζεται το παιχνίδι και όλο τον τελευταίο καιρό… κρύβεται. «Αφού έρχονται σε μένα μόνοι τους, χωρίς να κάνω τίποτα», σου λέει, «χαζός είμαι να βγαίνω να μιλάω; Αν υποχρεωθώ να τοποθετηθώ, όλο και κάτι θα πω, όλο και κάποιον θα δυσαρεστήσω και θα μου φύγει».

Αν, μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να εγκλωβίζεται στα μακρύκανα πόδια του Παπανδρέου και δεν πάει σε εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση, ή –ακόμη ακόμη- αν κάνει κάνα κουλό και πάει στις κάλπες με αρχηγό τον τέως πρωθυπουργό, δε θα πάρει ούτε το 22-23% που γράφει σήμερα στις δημοσκοπήσεις. Κάτω από 20% θα βρεθεί (άσε που μπορεί να πάρει κάνα μονοψήφιο και γελάσει κάθε πικραμένος!). Και τότε… πελάγη ευτυχίας για τον «εδοξάσθη κρυπτόμενος» Κουβέλη.

Ο δεύτερος ευτυχής δεν είναι άλλος από τον Αντώνη Σαμαρά. Η ανάλυση της Συγγρού δεν αποκλείει καθόλου το ενδεχόμενο να έχουν απέναντί τους τον Γιώργο στις εκλογές. Και τρίβουν τα χέρια τους, βέβαια. Θεωρούν ότι το ‘χουν σίγουρο το 35% την Κυριακή των εκλογών (με ή χωρίς Γιώργο). Βέβαια, θέλει minimum 37,5% για να κάνεις κυβέρνηση, αλλά –σου λέει- «ας πάρουμε αυτό και, στην τελική, ξανακάνουμε εκλογές δυο βδομάδες μετά και τις παίρνουμε».

Γι’ αυτό και η απόλυτη κόκκινη γραμμή του Αντώνη είναι: εκλογές πριν το Πάσχα. Χαζός είναι να χάσει την ευκαιρία να έχει απέναντί του τον Γιώργο στην κάλπη; Γι’ αυτό και ούτε κουβέντα δεν ήθελε να ακούσει χτες βράδυ (στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό) από τον Καρατζαφέρη για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου και εκλογές μετά το καλοκαίρι (με μια λογική «καλά τα πάει ο Λουκάς, πού να τον αλλάζουμε τώρα). Τον οποίο Καρατζαφέρη, βέβαια, σιγοντάριζε ο Παπανδρέου. Βεβαίως, στην πραγματικότητα, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ θέλει να μεγιστοποιήσει τον χρόνο που θα είναι κυβέρνηση (πού ξέρει αν θα ξαναβρεί τέτοια ευκαιρία;) και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ελπίζει (όσο απίστευτο κι αν ακούγεται) ότι ο κόσμος θα ξεχάσει και η οργή θα ξεθυμάνει…

Εκείνο που τους προβληματίζει στη Ν.Δ., όμως, είναι μια στροφή των γαλάζιων ψηφοφόρων. Μια αλλαγή που δε φαίνεται με «γυμνό μάτι», αφού τα γαλάζια ποσοστά έχουν παραμείνει, λίγο-πολύ, σταθερά. Στην πραγματικότητα, η σταθερότητα αυτή προκύπτει από δύο περίπου ισοβαρείς μετακινήσεις που άφησαν το άθροισμα αναλλοίωτο. Μετά τη συμμετοχή της Ν.Δ. στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Keywords
Τυχαία Θέματα