Ο Salman Rushdie επιτέθηκε στο Facebook

O διεθνούς φήμης συγγραφέας Salman Rushdie εξαπέλυσε τη Δευτέρα μέσω του Twitter του δριμεία επίθεση κατά του Facebook καθώς ο λογαριασμός του διεγράφη επειδή οι υπεύθυνοι δεν πίστευαν ότι ανήκει στον ίδιο!

Ο 64χρονος έστειλε μέχρι και φωτοτυπία του διαβατηρίου του για να αποδείξει πως το προφίλ του είναι αληθινό αλλά οι ιθύνοντες της δημοφιλούς

ιστοσελίδας αρνήθηκαν να το δεχτούν αφού θεώρησαν πως έπρεπε να χρησιμοποιεί ως όνομα το «Ahmed» και όχι το «Salman» με το οποίο είναι ευρέως γνωστός.

Στη συνέχεια ο Rushdie αναγκάστηκε να καταγγείλει το γεγονός στο Twitter προτρέποντας τους followers του να διαδώσουν την είδηση έτσι ώστε να βρεθεί κάποια λύση.

Το Facebook τελικά επανέφερε τη σελίδα του συγγραφέα ζητώντας του μάλιστα και συγγνώμη.

Ο Salman Rushdie είχε προκαλέσει σάλο το 1988 καθώς το βιβλίο του «Τhe Satanic Verses» θεωρήθηκε βλάσφημο λόγω των αναφορών του στον Μωάμεθ με αποτέλεσμα ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χομεϊνί να ζητήσει την άμεση θανάτωσή του.

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα του mediagate.gr στο Facebook πατώντας εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα