Κρίση στον Τύπο: Δεν πέρασε καμία πρόταση από τα μέλη της ΕΣΗΕΑ!

Ολοκληρώθηκε η διήμερη ψηφοφορία στην ΕΣΗΕΑ, με στόχο τα μέλη της Ένωσης να αποφασίσουν μέσω των τριών προτάσεων τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν με δεδομένα τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα ΜΜΕ.

Στις κάλπες προσήλθαν 2186 δημοσιογράφοι, ωστόσο καμία από τις τρεις προτάσεις δεν πήρε το 50 συν 1% που έπρεπε!

Πρώτη βγήκε η πρόταση Γ' με 897 ψήφους,

που μεταξύ άλλων ανέφερε πως θα έπρεπε να υπάρξει νέος διάλογος με τους εργοδότες προκειμένου εντός 15 ημερών να υπογραφεί νέα διετής συλλογική σύμβαση.

Δεύτερη ήταν η Α' πρόταση με 809, που μεταξύ άλλων ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρξουν απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας.

Τέλος τρίτη ήταν η Α' πρόταση με 357 ψήφους, η οποία μεταξύ άλλων τόνιζε πως ο κατώτερος μισθός θα πρέπει να είναι 1400 ευρώ.

Επίσης υπήρχαν 110 λευκά και 23 άκυρα ψηφοδέλτια.

Δεν αποκλείεται νέα Γενική Συνέλευση και νέες εκλογές με τις ίδιες ή και περισσότερες προτάσεις.

Οι τρεις προτάσεις

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (ΠΡΟΤΑΣΗ Α')

Η Γενική Συνέλευση ΕΣΗΕΑ, σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους που υφίστανται τις καταστροφικές συνέπειες των Μνημονίων και αντιπαλεύουν την πολιτική της κυβέρνησης, της Τρόικας και των εργοδοτών, εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης:

- Να διεκδικήσει τη διαπραγμάτευση και υπογραφή αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης, με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων που κατοχυρώνουν οι προηγούμενες ΣΣΕ. Διεκδικούμε τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και το πάγωμα των απολύσεων, την επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν κατόπιν άρνησής τους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, την υπεράσπιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και των ανέργων.

- Να οργανώσει για το σκοπό αυτό απεργιακό αγώνα διαρκείας, σε συντονισμό με όλες τις Ενώσεις του Τύπου.

- Να απευθύνεται στη διάρκεια του αγώνα αυτού σε όλη την κοινωνία, καλύπτοντας το κενό ενημέρωσης με εναλλακτικά μέσα των εργαζομένων στα ΜΜΕ – διαδίκτυο, ραδιόφωνο, εφημερίδα, ακόμη και τηλεόραση.

- Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα το Διοικητικό Συμβούλιο καλείται να αξιοποιήσει και κάθε θεσμικό μέσο υπέρ των εργαζομένων.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (ΠΡΟΤΑΣΗ Β')

1. Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι και γενικότερα οι εργαζόμενοι, δεν ευθύνονται ούτε για την κρίση του συστήματος, ούτε για την «κακοδιαχείριση» των επιχειρήσεων και τα χρέη τους. Εργοδοσία, κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ χτυπούν συντονισμένα τους εργαζόμενους. Θέλουν όσο το δυνατόν λιγότερη χασούρα για το κεφάλαιο και να φορτώσουν τη ζημιά στους εργαζόμενους. Αξιοποιώντας την κρίση περνούν μέτρα που κάνουν ακόμα πιο φτηνή την εργατική δύναμη, ακόμα πιο μεγάλη την εκμετάλλευση.

2. Η διέξοδος βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα. Τα εντεινόμενα προβλήματά μας ως εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είναι άρρηκτα δεμένα με το μεγάλο πρόβλημα της ουσιαστικής και ολόπλευρης ενημέρωσης, από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ στηρίζει την κυρίαρχη πολιτική. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την πολιτική που προστατεύει τους κεφαλαιοκράτες και επι

Keywords
Τυχαία Θέματα