Καταστροφή για το ευρώ η έξοδος της Ελλάδας, σύμφωνα με το Time

Σε νέο δημοσίευμά του το περιοδικό Time προειδοποιεί ότι ''η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη μπορεί να είναι χειρότερη απ' ό,τι περιμένουμε...''

Ο συντάκτης Michael Sivy, κάνει λόγο για φαινόμενο "ντόμινο" σε περίπτωση που αναγκαστεί η χώρα μας να εξέλθει από το ενιαίο νόμισμα και το οποίο θα επηρεάσει την Ευρωζώνη στο σύνολό της.

Σύμφωνα με το άρθρο του Time,

σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή το χρέος θα είναι ακόμα πιο επαχθές, αφού μπορεί μεν οι μισθοί και οι συναλλαγές εντός Ελλάδας να γίνονται σε δραχμές, όμως οι εταίροι θα θέλουν την αποπληρωμή των χρεών σε ευρώ.

Έτσι οι εταίροι θα πρέπει αναγκαστικά να δεχθούν μείωση του οφειλομένου ποσού, καθώς οι Έλληνες δεν θα είναι σε θέση να το αποπληρώσουν στο ακέραιο. Αποτέλεσμα: οι δανειστές θα χάσουν πολλά χρήματα.

''Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, η οικονομία της θα είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση για τουλάχιστον δύο χρόνια, όμως μετά θα σταθεροποιηθεί. Μεγάλες τράπεζες θα χάσουν μέρος του ελληνικού χρέους με αποτέλεσμα να ζημιωθούν σε μεγάλο βαθμό'', αναφέρει το άρθρο καταλήγοντας σε δυο πιθανά σενάρια, τα οποία αναφέρουν ωστόσο, και στις δυο περιπτώσεις, πως η "ζημιά" θα είναι μεγαλύτερη για τους Ευρωπαίους εταίρους παρά για την ίδια την Ελλάδα η οποία βρίσκεται ήδη σε πολύ δεινή κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα