Κ. Κόκλας: Κάποτε είχαμε 43 σήριαλ, δημιουργήσαμε μια φούσκα

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το σήριαλ του Mega "Βασιλιάδες" και οι συντελεστές υπόσχονται πολλές στιγμές γέλιου.

Στη σειρά πρωταγωνιστεί ο Κώστας Κόκλας ο οποίος μίλησε στο TV Έθνος για το έργο αλλά και την κρίση στην τηλεόραση.

"Περνάει μεγάλη κρίση η δουλειά μας, δυστυχώς. Βέβαια, είχε δημιουργηθεί μια φούσκα, κάποτε είχαμε φτάσει να έχουμε 43 σίριαλ. Είναι πάρα πολλά για την Ελλαδίτσα μας. Από την άλλη, δεν πρέπει να χαθεί και αυτό το κομμάτι της διασκέδασης, η μυθοπλασία. Νομίζω θα αναθεωρήσουμε τα

πράγματα. Θα γίνονται λιγότερες δουλειές, αλλά καλύτερες ποιοτικά."

Σε καθημερινό εμφανίζεσαι πρώτη φορά. Πόσο διαφορετικό είναι για σένα;

Είναι όντως η πρώτη φορά που κάνω καθημερινό σίριαλ. Εχει πολλές απαιτήσεις. Για να σκεφτείς, κάνουμε ένα επεισόδιο την ημέρα. Μπαίνω μέσα το πρωί και βγαίνω το βράδυ. Είναι αυξημένες οι απαιτήσεις όσον αφορά την κούραση και την αφοσίωση. Από την άλλη, έχω δίπλα μου τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση και τη Βασιλική Ανδρίτσου και γελάμε πάρα πολύ. Είναι παιδιά με τα οποία έχουμε κοινό κώδικα υποκριτικό και δεν μας δυσκολεύει. Δηλαδή τις σκηνές τις μασάμε! Τρώμε σκηνές από το πρωί!

Σε καθημερινές σειρές υπήρχαν παλιότερα πρόχειρα σκηνικά αλλά και σενάρια που «μπάζουν». Μπορεί σε ένα καθημερινό σίριαλ να υπάρξει ποιότητα;

Είναι αλήθεια ότι σε ένα καθημερινό μπορεί να υπάρξουν αυτά που λες. Δεν νιώθω ότι στο δικό μας η παραγωγή έχει κάνει κάποια έκπτωση. Από επίπεδο φωτογραφίας -και παραγωγής είναι εφάμιλλο ενός εβδομαδιαίου και μη σου πω και καλύτερο. Πάντα μιλάμε για τρικάμερο βέβαια, όχι για μονοκάμερο. Δεν είμαστε «Το νησί» ή κάποια τέτοια δουλειά. Στο πλαίσιο ενός καθημερινού έχει ποιότητα. Τα σκηνικά είναι καλά και για καθημερινό έχει αρκετά «ονόματα» πρωταγωνιστές. Επίσης είναι μια δουλειά που γίνεται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας αλλά και για την τηλεόραση στη χώρα μας. Οι αμοιβές μας είναι πολύ περιορισμένες, μέχρι ανύπαρκτες και παρ' όλα αυτά δουλεύουμε από αγάπη γι' αυτήν τη δουλειά και το κάνουμε με όλο μας το μεράκι σαν μην τρέχει τίποτα.

Ο Βασιλιάς που υποδύεσαι στους "Βασιλιάδες" του Μega γίνεται πλούσιος από τη μια μέρα στην άλλη...

Ο Βασιλιάς αρχικά είναι ένας άνθρωπος περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων. Είναι χήρος και έχει τέσσερα παιδιά. Ζει με την αδελφή της γυναίκας του, που τον βοηθά, και ξαφνικά από μία σύμπτωση βρίσκονται να έχουν πάρα πολλά χρήματα. Αλλά το στοίχημα όλης της οικογένειας είναι ότι δεν θα αλλάξει χαρακτήρα, δεν θα αλλάξει συμπεριφορά. Το κωμικό είναι πάνω σε αυτό. Στην προσπάθεια της οικογένειας να τα βγάλουν πέρα με πολλά χρήματα παρά το γεγονός ότι έχουν τη λογική και τη νοοτροπία των ανθρώπων που μπορούν να τα βγάλουν πέρα με λίγα.

Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι σήμερα;

Και σήμερα και παλιά υπήρχαν και θα υπάρχουν. Έτσι είναι ο άνθρωπος από τη φύση του, μπορεί και με τα πολλά, μπορεί και με τα λίγα. Χρειάζεται να μην υπερβάλλουμε, να έχουμε ένα μέτρο.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κυρίως σε κωμικούς ρόλους. Η

Keywords
Τυχαία Θέματα