Έρευνα: Τα video games κάνουν πιο δημιουργικά τα παιδιά

Τα παιδιά που παίζουν βιντεοπαιχνίδια είναι πιο δημιουργικά από εκείνα που δεν έχουν, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Michigan στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαπίστωσαν ότι τα βιντεοπαιχνίδια συνδέονται με μεγαλύτερη δημιουργικότητα, ανεξάρτητα από τον τύπο του παιχνιδιού.

Η Λίντα Τζάκσον καθηγήτρια ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Michigan η οποία ηγήθηκε της έρευνας, δήλωσε ότι τα ευρήματα θα πρέπει να ενθαρρύνουν τους σχεδιαστές παιχνιδιών να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τι είναι αυτό στα βιντεοπαιχνίδια

που διεγείρει τη δημιουργικότητα.

«Μόλις το κάνουν αυτό, τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να σχεδιάζονται για τη βελτιστοποίηση της ανάπτυξης της δημιουργικότητας, διατηρώντας τις αξίες της ψυχαγωγία τους. Έτσι μια νέα γενιά των video games θα εξασθένιζε τη διάκριση μεταξύ της εκπαίδευσης και της ψυχαγωγίας.»

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα αγόρια παίζουν περισσότερα παιχνίδια από τα κορίτσια και είναι πιο πιθανό να προτιμούν βίαια παιχνίδια ή παιχνίδια του αθλητισμού, ενώ τα κορίτσια έχουν την τάση να προτιμούν τα παιχνίδια που περιλαμβάνουν αλληλεπίδραση.

Η μελέτη βασίστηκε στην εξέταση 500 παιδιών ηλικίας 12 ετών σύμφωνα με το Τεστ Torrance της δημιουργικής σκέψης.

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα του mediagate.gr στο Facebook πατώντας εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα