Έλληνες απαντούν στο BBC αν θέλουν να βγουν από το ευρώ

Με τα βλέμματα στραμμένα στη χώρα μας, τα διεθνή Μέσα με συνεχή ρεπορτάζ καλύπτουν όλες τις πολιτικές εξελίξεις και αναφέρονται στις νέες εκλογές που θα γίνουν τον Ιούνιο.

Κρίσιμο είναι και το ζήτημα παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ το οποίο απασχολεί όχι μόνο τις ευρωπαϊκές αλλά και παγκόσμιες αγορές. Το BBC φιλοξενεί συνεντεύξεις απλών Ελλήνων πολιτών οι οποίοι απαντούν αν θέλουν

να παραμείνουν στο ευρώ ή να επιστρέψουν στη δραχμή.

Γιώργος Τσάμπας, 35 ετών, ξενοδόχος στα Χανιά.

"Ήμουν πάντα υπέρ του ευρώ αλλά όχι πια. Το ευρώ είναι καλό μόνο ανα όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες έχουν την ίδια σταθερότητα και παραγωγή. Η Ελλάδα υστερεί σε αυτό. Προτιμώ να υποφέρω 10 χρόνια (χωρίς ευρώ) παρά να γίνω σκλάβος των τραπεζών για τα επόμενα 20 ή 30 χρόνια" δηλώνει στο BBC. Επιπλέον δηλώνει ότι στις επόμενες εκλογές σκοπεύει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ωστόσο να ξέρει αν τελικά θα είναι αυτή η σωστή επιλογή.

Ελένη Σκιαδά, 49 ετών marketing project manager, Αθήνα

"Είμαι πολύ θυμωμένη με τα μέτρα λιτότητας που αντιμετωπίζουμε. Έχω υποφέρει από τις περικοπές στο μισθό και στην ιατρική μου περίθαλψη. Δεν πιστεύω όμως ότι πρέπει να βγούμε από τη ζώνη του ευρώ. Έτσι θα δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα από ότι θα λύσουμε" αναφέρει και δηλώνει πως στις επόμενες εκλογές σκοπεύει να ψηφίσει ένα από τα δύο κόμματα που στηρίζουν τα κόμματα λιτότητας γιατί είναι η μοναδική λογική λύση.

Νίκος Γκιάταας, 33 ετών, σύμβουλος επιχειρήσεων, Θεσσαλονίκη

H οικονομική κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τη μεσαία τάξη. Δεν έχουμε καμιά ελπίδα για το μέλλον. Δεν πιστέυω ότι έχουμ ελπίδες με τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τόσα χρόνια. Αλλά δεν θέλω να αλλάξει η κυβέρνηση μόνο αλλά γενικότερα η πολιτική." αναφέρει δίνοντας πρόθεση ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως θέλει να παραμείνει στο ευρώ αλλά αν η δραχμή είναι η μόνη λύση για την ς΄ξοδο από λιτότητα επιλέγει το δεύτερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα