Εκλογές Ιούνιος 2012: Τι λένε οι Έλληνες ψηφοφόροι στο BBC

Λιγότερο από ένας μήνας έμεινε για την διεξαγωγή των δεύτερων εκλογών στη χώρα μας και τα βλέμματα των διεθνών Μέσων είναι στραμμένα στην Ελλάδα.

Το BBC δημοσιεύει συνεντεύξεις Ελλήνων πολιτών που εκφράζουν τη γνώμη τους για τα κόμματα και την πρόθεση ψήφου τους.

Γιώργος Τσάμπας, Χανιά

«Είναι καιρός η Ελλάδα

να βγει από το ευρώ. Είχα σκοπό να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ αλλά τώρα είμαι αναποφάσιστος επειδή βλέπω ότι και αυτό το κόμμα είναι έτοιμο να κάνει πολλές παραχωρήσεις. Νομίζω ότι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε είναι να βγούμε από το ενιαίο νόμισμα και αρχίσουμε ξανά...» δήλωσε ο ιδιοκτήτης του μικρού ξενοδοχείου ο οποίος είναι απογοητευμένος από το πολιτικό σύστημα.

Τζούλη Αλαμάνου, Κέρκυρα

«Θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ γιατί πιστεύω πως είναι καλύτερη ελπίδα γι στη χώρα» δηλώνει η κυρία Τζούλη η οποία παλιά έμενε στο Essex και τα 30 τελευταία χρόνια ζει στην Ελλάδα και προσθέτει «όταν ήρθα στην Ελλάδα, δεν υπήρχε τίποτα, ούτε εθνικό σύστημα υγείας, ούτε συντάξεις. Το ΠΑΣΟΚ τα άλλαξε όλα. Υπήρχαν σίγουρα δείγματα διαφθοράς αλλά το ΠΑΣΟΚ έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος.»

Βίκυ Ελευθεριάδου, Σέρρες

«Η Ευρώπη έχει ακόμα περισσότερα να χάσει αν αφήσουν την Ελλάδα να φύγει. Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ όπως και στις προηγούμενες εκλογές αν και δεν είμαι 100% σίγουρη. Παραδοσιακά στην οικογένειά μου ψηφίζαμε σοσιαλισμό αλλά έχουμε απογοητευτεί από το ΠΑΣΟΚ. Είμαι 29 ετών και άνεργη εδώ και ένα χρόνο. Έχω σκεφτεί να ψάξω δουλειά στη Βρετανία αλλά δεν έχω τα χρήματα της μετεγκατάστασης.»

Φοίβος Γιαννόπουλος, Ναύπακτος

«Ψήφισα το κόμμα των Πιρατώνς τις εκλογές και αυτό θα ψηφίσω και τώρα. Η μητέρα μου είναι υποψήφια με το κόμμα.» δηλώνει ο 26χρονος Φοίβος ο οποίος μόλις κατατάχθηκε στο στρατό. «Είμαι απογοητευμένος από όλα τα κόμματα. Γράφουν μανιφέστα και αποφασίζουν πράγματα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια χωρίς να μας ρωτήσουν. Πράγματα που συνήθως είναι επιβαρυντικά» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα