Είμαστε όλοι Έλληνες: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις υποστήριξης

Μετά το ηχηρό μήνυμα που στάλθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε πολλές πόλεις του πλανήτη, ο κόσμος εξακολουθεί να φωνάζει: ''Είμαστε όλοι Έλληνες''.

Στην Αυστραλία τη μορφή εκδήλωσης αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό πήρε το διήμερο γλέντι που έγινε στο κέντρο της Μελβούρνης στο πλαίσιο του μεγάλου Ελληνοαυστραλιανού φεστιβάλ Αντίποδες, με τη συμμετοχή του Παντελή Θαλασσινού...

''Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στα αδέλφια μας στην Ελλάδα

ότι είμαστε εδώ τους νοιαζόμαστε, πονάμε μαζί τους, τους στηρίζουμε και κάνουμε ότι μπορούμε για να τους συμπαρασταθούμε'', τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Αρκετοί χιλιάδες Αυστραλοί βρέθηκαν στο πλευρό των ελλήνων ομογενών, ενώ στην κεντρική σκηνή ένα τεράστιο πανό έλεγε: We support Greece (Στηρίζουμε την Ελλάδα).

Η πρωθυπουργός μάλιστα της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ, αλλά και άλλοι πολιτικοί βρέθηκαν στην εκδήλωση και εξέφρασαν την συμπαράστασή τους προς την χώρα μας.

Ακόμη, συμβολική διαδήλωση μπροστά από την γερμανική πρεσβεία πραγματοποιήθηκε εχθές στη Ρώμη από ομάδα Ελλήνων φοιτητών και Ιταλών φιλελλήνων.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από τις επτά το βράδυ απέναντι από την πρεσβεία της Γερμανίας (που βρίσκεται κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Τέρμινι) με πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως ''η Ελλάδα δεν είναι ένας διάττων αστέρας'' και ''πρέπει να δοθεί μια ουσιαστική ευκαιρία στην Ελλάδα''.

Και στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, σε συναυλία αφιερωμένη στον Ελύτη, ομογενείς και φιλέλληνες έδωσαν το βροντερό παρόν, σε μια ακόμα εκδήλωση-στήριξης της Ελλάδας...

Δείτε το βίντεο από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του MEGA:

{youtube}6r-LS6OYlTA{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα