Χειμαρρώδης και κατά πολιτικών στην κατάθεσή του ο Rupert Murdoch

Πρώτη είδηση σήμερα στα διεθνή media η πολυναναμενόμενη κατάθεση του Rupert Murdoch για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τις πρακτικές των εφημερίδων του στην λεγόμενη έρευνα Leveson.

Ο ισχυρός άνδρας της News Corp. και των διεθνών ΜΜΕ, μίλησε χαρακτηρίζοντας ως ''ασταθή'' τον πρώην πρωθυπουργό Gordon Brown για τον πόλεμο

που είχε κηρύξει κατά του ομίλου του το 2009.

Στην κατάθεσή του, η οποία προκαλεί σοβαρούς τριγμούς στην βρετανική πολιτική σκηνή καθώς ήδη παραιτήθηκε ειδικός σύμβουλος του Υπ. Πολιτισμού Τζέρεμι Χαντ, ο Murdoch μίλησε ακόμη για τις σχέσεις του με την πολιτική αλλά και 4 πρωθυπουργούς στην Βρετανία, και υποστήριξε την προσπάθεια του Τύπου να ερευνά τους πολιτικούς.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες αποκαλύψεις του στην κατάθεσή του για την δημοσιογραφική ηθική και τις πρακτικές των εφημερίδων του στην επιτροπή, ο Murdoch αποκάλυψε πως είχε συζητήσει για την εξαγορά της BSkyB με τον David Cameron το 2010...

Η αντιπολίτευση ζητά μάλιστα την παραίτηση του Υπ. Πολιτισμού, ο οποίος υποστήριξε την εξαγορά της BSkyB πριν την σύγκλιση της ολομέλειας, κάτι που είναι παράνομο.

Ο Murdoch είπε χαρακτηριστικά ότι σε συνομιλία με τον πρώην πρωθυπουργό Gordon Brown ο δεύτερος του είπε: ''Οι εφημερίδες σου έχουν κηρύξει πόλεμο στην κυβέρνησή μου και εγώ δεν έχω άλλη λύση από το να κηρύξω πόλεμο στην εταιρεία σου''.

Είπε ότι θαυμάζει την Θάτσερ και ότι ποτέ δεν ζήτησε τίποτα από κάποιον πρωθυπουργό...

Μίλησε ακόμα και για τις υποκλοπές τις οποίες θεώρησε ως ''τεμπέλικη δημοσιογραφία'', ενώ παραδέχθηκε ότι οι υποκλοπές δεν αποτελούν τις μόνες ''περίεργες'' πρακτικές των ΜΜΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα