Wikileaks: Έλληνας δημοσιογράφος έδινε πληροφορίες στη CIA και τη Stratfor

Είδηση-βόμβα προκύπτει από τις αποκαλύψεις του Wikileaks, σύμφωνα με το οποίο 'Ελληνας δημοσιογράφος έδινε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2011 πληροφορίες για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα στο αμερικανικό think-tank Stratfor, το οποίο ως γνωστόν αποτελεί οργανισμό ταυτισμένο με τη CIA.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα των ''Νέων'', συναγερμό σήμανε

στη Stratfor και τη CIA η προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας τον περασμένο Ιούνιο, γεγονός για το οποίο η εταιρεία απαίτησε μάλιστα διαρκή ενημέρωση από Έλληνα πληροφοριοδότη της, ο οποίος, όπως προκύπτει από τα ηλεκτρονικά μηνύματα που έχει το Wikileaks, είναι δημοσιογράφος.

Στις 15/6/2011, η ''πηγή'' στην οποία αποδίδεται η ιδιότητα ''ελληνικές δημοσιογραφικές πηγές'', στέλνει στην εταιρεία πληροφορίες για την πολιτική κατάσταση στη Ελλάδα η οποία αλλάζει συνεχώς....

Ο ''δημοσιογράφος'' ενημερώνει ακόμη ότι σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη απεργία και πως ο Γ. Παπανδρέου βρίσκεται σε επαφή με τους πολιτικούς αρχηγούς για ''κάποιου είδους ευρύτερη συναίνεση''.

''Θα επανέλθω'', αναφέρει μεταξύ άλλων ο πληροφοριοδότης, ''αλλά το σενάριο των εκλογών είναι επίσης στο προσκήνιο''.

Όπως φαίνεται από τα ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία έχει στην κατοχή του το Wikileaks, o δημοσιογράφος τροφοδοτεί τη Stratfor διαρκώς, επί 14-15 ώρες.

Σε άλλο ηλεκτρονικό του μήνυμα που στέλνει το βράδυ της 15η Ιουνίου σημειώνει ότι το σχέδιο συνεργασίας ναυάγησε και πως η κυβέρνηση θα ανασχηματιστεί την επόμενη μέρα.

''Ο Παπανδρέου ίσως λάβει στο όριο ψήφο εμπιστοσύνης... Ριψοκίνδυνη υπόθεση... Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη αμφιβολία για την ικανότητα της όποιας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να εφαρμόσει τα μέτρα. Οπως θα έχετε καταλάβει, αυτή είναι η ελληνική πολιτική, δεν μοιάζει με καμία! Το πιθανότερο είναι πως το αποτέλεσμα αυτού του μαϊμουδιάσματος δεν θα είναι καλό. Αλλά το ΔΝΤ υπονόησε σήμερα (μέσω των "Financial Times" και δικών μας πληροφοριών) ότι θα δώσει το δικό του μερίδιο της βοήθειας για την πέμπτη δόση μέχρι τις αρχές Ιουλίου, ακόμη κι αν δεν υπάρχει απόφαση για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Με άλλα λόγια, η ΕΕ και το ΔΝΤ είναι πρόθυμα να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να μη χρεοκοπήσουμε αυτή τη στιγμή. Από την άλλη πλευρά, ατυχήματα συμβαίνουν'', καταλήγει ο Έλληνας δημοσιογράφος.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο δημοσιογράφος ενημερώνει για την αποχώρησή του από τον υπολογιστή ύστερα από 15 ώρες συνεχούς πληροφόρησης και σημειώνει ότι κάθε βράδυ συγκεντρώνονται άνθρωποι στο Σύνταγμα επί 22 ημέρες.

Επανέρχεται στο τέλος Ιουνίου για να ενημερώσει για τους ''ύποπτους'' αποσκίρτησης βουλευτές στην ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου στις 29 και 30 Ιουνίου αντιστοίχως.

Keywords
Τυχαία Θέματα