VIDEO: Άγριο ξύλο στο ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ!

Τα θλιβερά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν μέσα σε έναν από τους σημαντικότερους ναούς της Χριστιανοσύνης, τον ναό της Γεννήσεως, μεσούσης της εορταστικής περιόδου κάνουν το γύρο του κόσμου.

Κραδαίνοντας σκούπες, προπηλακίζοντας και κτυπώντας με στειλιάρια τους ελληνορθόδοξους ιερείς, Αρμένιοι ιερείς, μοναχοί και λαϊκοί θέλησαν να επιβάλουν με τη βία αλλαγή του καθεστώτος και των συνόρων μεταξύ των δογμάτων που κατέχουν τμήμα του Ναού.

Μετά την είσοδο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου του τρίτου, στον Ναό εισήλθαν και δυνάμεις της παλαιστινιακής αστυνομίας για να επιτηρήσουν

τη συμφωνία που είχε υπογραφεί προ διετίας μετά από σφοδρά επεισόδια.

Ο απεσταλμένος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν οι Αρμένιοι αμφισβήτησαν τη συμφωνία που είχαν υπογράψει.

Φραγκισκανοί και Ορθόδοξοι βρίσκονται συχνά-πυκνά αντιμέτωποι με την απαίτηση των Αρμενίων να συρρικνώσουν την παρακαταθήκη των προσκυνημάτων για να επεκταθεί η αρμενική εκκλησία.

Έτσι, ο καθαρισμός του ναού της Γεννήσεως από ιερή διακονία έχει μετατραπεί σε σκληρό και αδυσώπητο ανταγωνισμό δικαιοδοσίας.

{youtube}5RnVfXFd5MU{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα