MTV Movie Awards: Βραβείο στον Johnny Depp

Το MTV ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ηθοποιός/μουσικός Johnny Depp θα τιμηθεί με το MTV Generation Award για την εξαιρετική συνεισφορά του στη βιομηχανία του κινηματογράφου διασκεδάζοντας γενιές του MTV μέσα από τη λαμπερή του καριέρα, κατά τη διάρκεια των 2012 MTV Movie Awards

που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Ιουνίου στο Gibson Amphitheatre της Καλιφόρνια και θα μεταδοθούν τη Δευτέρα 4 Ιουνίου στις 21.00, μόνο στο MTV.

Ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα του Hollywood, ο Depp θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους και πετυχημένους ηθοποιούς που εξακολουθεί να θαμπώνει τους κινηματογραφόφιλους σε όλο τον κόσμο με την απίστευτη γκάμα των ρόλων του.

«Ο Johnny Depp είναι ένα γενναίο, μοναδικό ταλέντο με ικανότητα χαμαιλέοντα στην προσαρμογή κάθε ξεχωριστού ρόλου», δήλωσε ο Stephen Friedman, President του MTV. «Με εκπληκτικές εμφανίσεις εδώ και χρόνια, ο Johnny κερδίζει επάξια το Generation Award και ανυπομονούμε να τον τιμήσουμε σε αυτό το αξέχαστο αφιέρωμα των φετινών Movie Awards».

Με αφοσιωμένους fans, ο Depp γνώρισε γρήγορα την επιτυχία και κέρδισε τους κριτικούς παίζοντας τον ομώνυμο χαρακτήρα στην ταινία «Edward Scissorhands» και με τον ρόλο του στη δεκαετία του '80, στην τηλεοπτική σειρά «21 Jump Street». Το αστέρι του έλαμψε στις κλασικές πλέον ταινίες «Sleepy Hollow», «Fear and Loathing in Las Vegas» και «Blow» μεταξύ πολλών άλλων. Μετά τη φιλία του με τον σκηνοθέτη, Tim Burton, ο Depp έχει πρωταγωνιστήσει σε 8 ταινίες του Burton, στις οποίες περιλαμβάνονται μερικές από τις πιο πετυχημένες εμφανίσεις του, όπως «Charlie and the Chocolate Factory», «Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street» - για την οποία ο Depp κέρδισε το 2008 τη Χρυσή Σφαίρα -, «Alice in Wonderland» και στην πιο πρόσφατη «Dark Shadows». Ο πιο γνωστός, αγαπημένος στους fans του, και βραβευμένος με Όσκαρ ρόλος του, ως Captain Jack Sparrow στους «Pirates of the Caribbean», έσπασε κάθε ρεκόρ στο box office και τρέλανε το κοινό με κάθε του εμφάνιση. Πέρα από τη μεγάλη οθόνη ο Depp είναι μεγάλος fan της μουσικής με πάθος για την κιθάρα, που έχει διακριθεί με πολλά βραβεία κοινού.

Το βραβείο MTV Generation Award αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση στα MTV Movie Awards, που αναγνωρίζει έναν ηθοποιό που είναι σίγουρο ότι επηρεάζει το κοινό του MTV με κάθε τι που κάνει. Στους περασμένους αποδέκτες του βραβείου συγκαταλέγονται οι Reese Witherspoon, Sandra Bullock, Ben Stiller, Adam Sandler, Mike Myers, Tom Cruise και Jim Carrey.

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται η καινοτόμα κατηγορία, BEST HERO στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δίνει τη δυνατότητα στους fans να ψηφίσουν τον αγαπημένο τους υποψήφιο μέσω του Twitter χρησιμοποιώντας τα σχετικά hashtags, συμπεριλαμβανομένων των Harry Potter (Harry Potter and The Deathly Hallows, Pt 2, #votepotter), Katniss Everdeen (Hunger Games, #votekatniss), Thor (Thor, #votethor), Captain America (Captain America,#votecaptain) και Jenko (21 Jump Street, #votejenko). Ακόμη, οι fans μπορούν να παρακολουθούν τα αποτελέσματα σε αλ

Keywords
Τυχαία Θέματα