Le Figaro: Η γερμανοφοβία σε Ελλάδα και Βρετανία

Σκληρή κριτική στην πολιτική της γερμανίδας καγκελάριου ασκεί η γαλλική εφημερίδα Le Figaro σε άρθρο της στο οποίο κάνει λόγο για γερμανική κυριαρχία και ''γερμανοφοβία'' σε Γαλλία, Βρετανία και Ελλάδα.

Στο άρθρο της, με τη φωτογραφία του Nigel Farage, βρετανού ευρωβουλευτή και ''ευρωσκεπτικιστή'', στην online

έκδοσή της η Figaro μιλά για την κριτική που ακούγεται σιγά-σιγά στη Ευρώπη για τις πολιτικές επιλογές της Άνγκελα Μέρκελ, ενώ στο κομμάτι που αναφέρεται στην Ελλάδα αναφέρεται μάλιστα σε ''δεύτερη κατοχή''!

Η επιλογή άλλωστε του Horst Reuchenbach, στο ρόλο του επικεφαλή της ομάδας δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα, έφερε στο νου, όπως σημειώνει και η Figaro, δυσάρεστες μνήμες, με τον ελληνικό τύπο να κάνει λόγο για 'τρίτο Reuchenbach'...

''Αν και η Μέρκελ δεν παύει να επαναλαμβάνει ότι η Γερμανία δεν επιθυμεί να κυριαρχήσει στην Ευρώπη, ακόμα και ο γερμανικός τύπος έχει αρχίσει να διαπιστώνει ότι κάτι τέτοιο μπορεί τελικά να ισχύει'', γράφει χαρακτηριστικά η Figaro...

Και αναφέρεται στο τέλος σε μια φράση που δημοσίευσε το γερμανικό Spiegel ''η Γερμανία επικράτησε στον B' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ουπς, είπα κάτι που δεν έπρεπε...''.


Όπως μπορεί λοιπόν να διαπιστώσει κανείς, έντονες είναι πλέον οι αντιδράσεις και τα ''αντι-μερκελικά'' συναισθήματα και σε μερίδα της κοινής γνώμης στη Γαλλία, απέναντι σε μια πολιτική της γερμανίδας καγκελαρίου η οποία έχει δημιουργήσει αρκετό θόρυβο στην Ευρώπη.



Keywords
Τυχαία Θέματα