Kony 2012: O εγκληματίας που αναζητούν οι χρήστες του internet (vid)

Πριν λίγες ημέρες το mediagate.gr σας παρουσίασε το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και των social media με τον τίτλο «Kony 2012».

Ουσιαστικά είναι μια προσπάθεια της οργάνωσης Invisible Children, με στόχο να γίνει παγκοσμίως γνωστό το όνομα του Νο. 1 καταζητούμενου του Δικαστηρίου της Χάγης, Joseph Kony.

Μέχρι στιγμής το εν λόγω βίντεο το έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 70 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ και αρκετοί celebrities όπως

η Rihanna φρόντισαν να το προωθήσουν μέσω του Τwitter.

Ποιος είναι ο Joseph Kony

Είναι ο νούμερο 1 καταζητούμενος από το διεθνές δικαστήριο για Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.

Αρχηγός της «οργάνωσης» Lord's Rescue Army (Στρατός Σωτηρίας του Κυρίου), από το 1998 θεωρείται υπεύθυνος για περισσότερες από 30.000 απαγωγές μικρών αγοριών που στρατολογεί στο στρατό του, κοριτσιών που ο «στρατός» χρησιμοποιεί ως σεξουαλικές σκλάβες, δολοφονίες, ακρωτηριασμούς και πολλά άλλα.

Ο Joseph Kony πιστεύει ότι το έργο του είναι θεάρεστο.

Ο στρατός του κρύβεται στη ζούγκλα και εξαπολύει επιθέσεις στους οικισμούς, παίρνοντας αυτά που του χρειάζονται. Είτε είναι άνθρωποι, είτε τα ελάχιστα φαγώσιμα.

Ο Kony έχει καταδικαστεί από το διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ήδη από το 2005, αλλά παραμένει ασύλληπτος.

Δείτε το βίντεο:

{youtube}Y4MnpzG5Sqc{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα