«Facebook και προστασία προσωπικών δεδομένων δεν συνάδουν»

Το Facebook βρίσκεται πολύ κοντά στο να φτάσει σε έναν συμβιβασμό με την Federal Trade Commission (ανεξάρτητη αντιπροσωπεία που προωθεί την προστασία των καταναλωτών) έτσι ώστε να διευθετήσει τις κατηγορίες σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Αν και η συμφωνία αυτή φαντάζει καλή ιδέα, στην ουσία είναι απατηλή καθώς στην πραγματικότητα η εχεμύθεια και το social networking είναι διαμετρικά αντίθετες έννοιες και δεν... τα πάνε και τόσο καλά μαζί.

Όπως αναφέρει το PCWorld, ο Jon P. Mello Jr. έριξε

μια πιο προσεκτική ματιά στους όρους του διακανονισμού και τους βρήκε ελλιπείς καθώς φαίνεται ότι αφορούν σε συγκεκριμένα θέματα προσωπικής ασφάλειας τα οποία βασίζονται στο πότε εγγράφηκε ο χρήστης στο Facebook και δεν επηρεάζει καθόλου τις αλλαγές που μπορεί να κάνει η δημοφιλής ιστοσελίδα στο μέλλον. Στην ουσία μπερδεύει ακόμα πιο πολύ το πρόβλημα με τα ζητήματα ασφαλείας, παρά το λύνει.

«Παραδεχτείτε το», αναφέρει το PCWorld. «Η φράση 'απόρρητο στο Facebook' είναι οξύμωρη. Το να ζητάς από ένα κοινωνικό δίκτυο να ενδιαφερθεί για τέτοια θέματα είναι σαν να ζητάς από μια rock συναυλία να μην είναι τόσο δυνατή ή να λες σε μια πισίνα να μην είναι τόσο... υγρή. Τίποτα από τα δύο δεν είναι εφικτό, οπότε μην σοκάρεστε όταν ακούτε πως ένα social site μοιράζεται προσωπικά δεδομένα. Είναι καλύτερα να ξέρε πως ό,τι ποστάρετε στο Facebook κάποια στιγμή θα το δουν όλοι και να είστε πιο προσεκτικοί όταν γράφετε το πόσο χοντρός και τεμπέλης είναι ο εργοδότης σας».

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα του mediagate.gr στο Facebook πατώντας εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα