Facebook: Η Ινδία ζητά αφαίρεση προσβλητικού θρησκευτικού περιεχομένου

Μεγάλη διαμάχη ξεσπά μεταξύ της κυβέρνησης της Ινδίας και μεγάλων αμερικανικών εταιριών όπως η Google, το Facebook και η Yahoo, αφού την Παρασκευή διατάχθηκε από δικαστήριο της Ινδίας η αφαίρεση των προσβλητικών θρησκευτικών περιεχομένων από τις ιστοσελίδες τους.

Δικαστήριο στο Νέο Δελχί απέστειλε κλητεύσεις σε 19 εταιρίες για να δικαστούν για αδικήματα που σχετίζονται με την διανομή άσεμνου υλικού

σε ανηλίκους αφού, όπως ισχυρίζονται, στις ιστοσελίδες τους προβάλλονται εικόνες που είναι προσβλητικές για ινδουιστές, μουσουλμάνους και χριστιανούς.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ακόμη ένα δικαστήριο της Ινδίας διέταξε την διαγραφή φωτογραφιών, βίντεο και κειμένων που πιθανώς προσβάλλουν το θρησκευτικό συναίσθημα από συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

«Πιστεύουμε ότι η πρόσβαση στην πληροφορία είναι το θεμέλιο της ελεύθερης κοινωνίας» απαντά με τη σειρά του ένας εκπρόσωπος της Google. «Όπου υπάρχει παράνομο περιεχόμενο σύμφωνα με τους όρους της υπηρεσίας μας, θα συνεχίσουμε να το αφαιρούμε», πρόσθεσε.

Η Ινδία επιτρέπει γενικά την ελεύθερη πρόσβαση στο περιεχόμενο του διαδικτύου για όσους από του 1.2 δις κατοίκους της έχουν την ευχέρεια να εγκαταστήσουν ηλεκτρικά και τηλεφωνικά δίκτυα. Μέχρι σήμερα όμως, μόνο το ένα δέκατο του πληθυσμού της χώρας χρησιμοποιεί το ίντερνετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα