Daily Mail: Το Facebook μας κάνει δυστυχισμένους;

Συναίσθημα που προβλέπονται για τη ζωή σας; Ένας γρήγορος τρόπος για να σας φτιάξει τη διάθεση μπορεί να είναι να διαγράψετε το λογαριασμό σας στο Facebook.

Η νέα έρευνα δείχνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν την εξαιρετικά δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο περισσότερο θα πιστεύουν ότι οι άλλοι είναι πολύ πιο ευτυχισμένοι.

Η μελέτη από το Πανεπιστήμιο Utah Valley University διαπίστωσε ότι η προσεγμένη εικόνες

χαμογελαστά, χαρούμενα πρόσωπα τα οποία χρήστες του Facebook έχουν την τάση να γύψο πάνω από τις σελίδες τους μεταφέρουν σωρευτικά μια εξουθενωτική μήνυμα σε άλλους.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι «οι περισσότεροι άνθρωποι ώρες που ξοδεύονται στο Facebook, πολύ μεγαλύτερη θα ήταν συμφωνία τους ότι οι άλλοι ήταν πιο ευτυχισμένοι»

Οι κοινωνιολόγοι Hui-Tzu Χάρη Chou και Nicholas Edge συνέντευξη 425 προπτυχιακούς φοιτητές για την ευτυχία τους και των φίλων τους.

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν πόσο συμφωνούν ή διαφωνούν με δηλώσεις όπως «η ζωή είναι δίκαιη» και «Πολλοί από τους φίλους μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από μένα».

Περιέγραψαν τότε Facebook δραστηριότητά τους συμπεριλαμβανομένου του αριθμού τους «φίλους» και το ποσοστό τους οποίους στην πραγματικότητα γνώριζε.

Ενενήντα πέντε τοις εκατό που χρησιμοποιούνται στο Facebook, και κατά μέσο όρο είχαν εκεί για δύο έτη και έξι μήνες και πέρασε σχεδόν πέντε ώρες την εβδομάδα σε αυτό.

Αφού ληφθεί υπόψη το φύλο, θρησκευτικότητα και αν οι άνθρωποι ήταν μόνο ή επισυνάπτεται, η μελέτη διαπίστωσε ότι «οι περισσότεροι άνθρωποι ώρες που ξοδεύονται στο Facebook, πολύ μεγαλύτερη θα ήταν συμφωνία τους ότι οι άλλοι ήταν πιο ευτυχισμένοι».

Αυτό ίσχυε ιδιαίτερα του Facebook οι χρήστες που βρίσκονται αποθηκευμένα «φίλους» που στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν.

Η μελέτη διαπίστωσε την προσεγμένη εικόνες χαμογελαστά, χαρούμενα πρόσωπα τα οποία χρήστες του Facebook έχουν την τάση να βάλει στις σελίδες τους, κάνει τους άλλους θλιβερό

Εκείνοι που είχαν χρησιμοποιήσει το Facebook για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ήταν επίσης «σημαντικά» που ενδέχεται να συμφωνήσουν με τη δήλωση ότι «η ζωή είναι άδικη».

Αντίθετα, η μελέτη - που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cyberpsychology, Συμπεριφορά και κοινωνική δικτύωση - διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που αφιέρωναν περισσότερο χρόνο στην πραγματικότητα η συνάντηση με φίλους στη σάρκα ήταν λιγότερο πιθανό να αισθάνονται ότι είχαν μικρή άχυρο χέρια της ζωής.

Η κ. Chou ισχυρίζεται ότι αυτό το Facebook που σχετίζονται με δυσαρέσκεια είναι το αποτέλεσμα μιας κοινής ψυχολογική διαδικασία γνωστή ως «προκατάληψη αλληλογραφία», με τον οποίο αντλούμε λανθασμένα συμπεράσματα για τους ανθρώπους με βάση περιορισμένη γνώση.

Σύμφωνα με την κ. Τσου, «κοιτάζοντας ευτυχισμένος εικόνες των άλλων στο Facebook δίνει στους ανθρώπους την εντύπωση ότι οι άλλοι είναι" πάντα "χαρούμενος και με καλή ζωή».

Ενώ οι χρήστες του Facebook θα γνωρίζουν ότι πραγματικά οι φίλοι τους έχουν σκαμπανεβάσματα στη ζωή του

Keywords
Τυχαία Θέματα